Mircea, fă-te că lucrezi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

M-au tras vreo două persoane de mânecă să semnez pentru ca Mircea Diaconu să ne reprezinte în Parlamentul European. Mie actorul mi-e foarte drag. N-am să uit niciodată cum am râs cu lacrimi când l-am văzut jucând la Galaţi, în festivalul de comedie, cu ceva ani în urmă, în „Operele complete ale lui WLM ŞXPR”. Ar fi trebuit să fie pauza dintre două acte, iar Diaconu stătea pur şi simplu pe scenă, păzindu-ne şi nefăcând nimic, doar se uita la noi într-un anumit fel. Nu numai eu, ci aproape toţi spectatorii s-au trezit râzând în hohote, fără să se poată opri. Timp de zece minute, cât a durat pauza, nu am reuşit să ne dezlipim de scaune ca să ieşim în foaier, iar el nu făcea nimic. Doar stătea, se uita la noi şi mai clipea din când în când. A fost magie curată şi am putut vedea pe viu cât de talentat e Diaconu.
L-am stimat în tot acest răstimp, fără să mă deranjeze prea mult că, în loc să-şi vadă de ceea ce se  pricepe el mai bine, s-a complăcut în a se lăsa purtat de valurile politicii. Până la urmă e şi el om ca noi toţi. Însă ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp demonstrează clar că Domnia sa a uitat să mai pună graniţă între rolurile pe care le-a jucat şi omul Diaconu, transformându-se, parcă, în personajul din „Filantropica” – intelectualul sărac pus pe escrocat oameni. Profitând de celebritatea pe care şi-a dobândit-o pe scenă sau în peliculele în care joacă, vrea acum un loc călduţ în Parlamentul European. Şi să nu-mi spună mie că de dragul bunăstării noastre se bate să ajungă acolo! E clar că Mircea se va face că lucrează în continuare pe ogoarele politichiei, aşa cum a făcut-o şi din ’89 încoace. La Bruxelles chiar nu e nevoie de talentul său de a-i face pe europarlamentari să râdă. Noi, românii, le-am dat şi aşa prea multe motive pentru asta.
Din nefericire, Diaconu nu este singurul care a profitat de notorietatea sa pentru a accede în funcţii. Caramitru, Dolănescu, Irina Loghin, Sergiu Nicolaescu sunt tot atâtea exemple de artişti care au ajuns în politică doar pentru că au fost votaţi de oamenii care-i ştiau de la televizor. Şi nici ei n-au reuşit să-i convingă pe cei care le-au dat votul că au făcut un lucru bun. Nici faţa politicii româneşti n-au schimbat-o în bine, dar imaginea lor personală s-a schimbat, cu siguranţă, în rău.
Aşa cum v-am spus, ţin la Mircea Diaconu şi, de aceea, vă rog măcar să nu votaţi pentru a-l trimite în Parlamentul European. Cu siguranţă va face treabă mult mai bună pe scenă, ne va fi de mult mai mult folos aşa. Aici, va primi doar roluri principale, ca de obicei, în timp ce la Bruxelles va face doar figuraţie sau, cel mult, va duce tava. E drept, pe bani mai mulţi.Dincolo de asta, îl vom scăpa de posibilităţile de a căpăta unele metehne care nu-i fac deloc cinste, precum traseismul politic. Pentru că ce altceva se cheamă ce a făcut Diaconu recent? Şi-a dat demisia din PNL, pentru că partidul nu l-a mai propus pe liste, în acest sens fiind chiar şi o decizie definitivă a Justiţiei, şi candidează independent, ca tot românul imparţial.
Vor fi mulţi care vor sări să-mi reproşeze că, dacă au ajuns acolo alde EBA şi Becali, ce-am cu Mircea Diaconu? Ei, bine, până aici! Nu puneţi semnul egal între EBA sau Becali şi Diaconu!

Citit 2105 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 16:49

16 comentarii

 • postat de MD
  Joi, 03 Aprilie 2014 23:08
  89.137.138.***
  Cat de talentat trebuie sa fie cineva pentru a-si examina de doua ori propria sotie in vederea incheierii unui contract platit din bani publici. Cat de potrivit poate sa fie pentru a ma reprezenta in PE un om care nu a dat doi bani pe lege sau justitie si care a afirmat ca: "am facut prostia sa intru in politica ...".
  Domnule Diaconu, sunteti mai bun ca actor decat ca om politic, reparati-va propria prostie.
  A cam venit vremea sa judecam la rece numele pe care partidele politice le vor propune. Mi-e frica, insa, ca s-ar putea sa nu avem iar ce alege.
  0
  1
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Duminică, 30 Martie 2014 11:06
  194.239.195.***
  Mai avioane invizibile,acest personaj(R.R. IN SPETA)inca din facultate a ;cochetat; cu serviciile secrete americane,servicii care l-au si trimis la Holly-sex(el de fapt neavand nici in clin, nici in maneca ceva cu actoria).Dupa ce a devenit sef la sindicatul prostituatelor si proxenetilor din aceeasta fabrica de facut bani,l-a luat sub aripa G.M. care impreuna cu serviciile secrete l-au indrumat spre viitor.Aceasta a fost si cauza pentru care pe timpul ;domniei; lui taxele au fost forte mici(ca sa intelegi si tu ,pentru a recompensa ;sprijinul; lui G.M.).Pe plan extern a ;zgandarit; Afganistanul,lumea musulmana si urmarile democratice le vedem cu totii(inclusiv americanii vezi turnurile,vezi sute de mii de morti)dar in acea vreme G.M. si alte companii isi bagau dolareii in conturi,pentru arme,echipamente,papica,logistica,carburanti etc... America,ionica draga cat de curand o sa-si vada lungul nasului si nu o sa mai faca atatea ;valuri democratice; caci nu are pentru ce!Acuma lasam americanii si vorbim despre noi romanii,te rog frumos nu te prezenta la alegeri pentru ca esti pericol social!
  P.S. O zi buna ionica si vorba aia:-ieri era pe prispa casei,azi...
  1
  3
  Raportează
 • postat de Vlad Țopeș
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 18:21
  5.13.182.***
  Ba, chiar ca esti redus la scara blocului... NU mai tii minte cum te scotea Ceausescu la manifestatii contra cursei inarmarilor, pentru pace... Oare de ce ? Fiindca le aratase Reagan rusilor niste avioane... invizibile si s-a gatat razboiul rece. Si numai pentru asta ar trebui sa-ti dai seama cat bine a facut omenirii RR... Dar cum tu vii de pe alta planeta, planeta maimutelor poate...
  Iar daca ne gandim doar la ce a insemnat Reaganomics si reducerea taxelor federale pentru mediul de afaceri, investitii, daca ne gandim doar la cate afaceri astazi de zucces au luat avant in epoca lui, inclusiv domeniul IT... Dar ce sa stie o tzoapa de cartier care se ascunde sub pseudonime fanfaronice, de dreptate in varf de băț și bîț...
  3
  7
  Raportează
 • postat de e un smecher
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 16:14
  5.13.177.***
  parerea mea e ca m. diaconu ne poate reprezenta in parlamentul european doar daca se duce acolo teatrul de stat si da o reprezentatie. intr-un europarlament trebuie sa mearga oameni ce gindesc si pot spune lucruri ce pot ajuta UE sa functioeze mai bine. de la buletin de bucuresti diaconu sare direct la buletin de europa. pe salariu f. bun si o contributie reala zero. de fapt asta e visul tuturor, sa nu faci nimic si sa primesti banii la greu. uite ca pentru unii se poate.
  3
  7
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 13:08
  194.239.195.***
  P.S.iONICA,ERUDITULE,cine te-a invatat ca R.R. a facut ceva pentru americani sau cetatenii planetei,ti-a luat banii de pomana(este unul dintre cei mai huliti presedinti americani).Multumesc ca ai dat numai un mic exemplu,esti marinimos si cu un bun simt civic!O zi buna Ioane.
  1
  9
  Raportează
 • postat de valll
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 13:05
  92.80.183.***
  Ma uimeste modul atat de simplut in care ganditi, doamna ziarista. Daca ziaristii ne ofera asemenea modele de gandire, ce sa mai pretinzi de doamnele casnice, sau doamnele cu servicii modeste? Sau la domnii lor, desi ei sunt mai putin sensibili la arta.
  E adevarat ca politica e plina de mocofani fara niciun talent inafara de acela de a profita, cadin acest motiv ne este lehamite de ea, dar unui ziarist nu ii este permis sa se impace cu lehmitea.
  Lui MD i-ati tolerata intrarea in politica, findca "si el e om" subintelegand ca politica e o slabiciune omeneasca, dar deveniti categoric impotriva cand vine vorba despre faptul ca M Diaconu are TALENT, deci e inadmisibil sa-si piarda timpul cu politica.
  Prea v-ati impacat, stimata doamna, cu ideea ca politica trebuie sa faca cei care nu-s buni de altaceva. Gresiti, in politica trebuie sa intre inteligentii, harnicii, talentatii, dar cu doua conditii importante: sa fie cinstiti si sa aiba CARACTER! Dar, lui Mircea Diaconu tocmai acestedoua ultime caracteristici ii lipsesc!
  5
  11
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 12:54
  194.239.195.***
  Ioane,pe intelesul tau nu vrea sa candideze pentru a deveni critic literar sau critic de film,vrea sa fie parlamentar,cat despre; principii; il coopteaza si pe alt mare caracter Arsinel(actor si el)cel cu trei rinichi!- varza o fi murata sau nu,dar ;butoiul; pute tare!
  5
  5
  Raportează
 • postat de Ioan Voda cel Cumplit
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 12:35
  5.13.226.***
  @VLAD TEPES: cate randuri ai scris, tot atatea ineptii.
  Actorul joaca rolul care i se da. Un actor bun poate schimba soarta unei piese/unuii film. S-au vazut atatea cazuri de opere dramatice mediocre sublimate de un actor genial.
  Un actor nu poate fi regizor, scenarist etc. Cat sa-ti dau cel mai mic exemplu, Cristi Gheorghe semneaza regia de imagine la "Cafe Journal", nu mai vorbim de alte exemple din national si international. In politica sa ne amintim de Ronald Reagan si e suficient...
  In tara noastra numai doctorii,profesorii,sportivii,actorii, ajung in politica - ce vorbesti, amice? Dar inginerii hidrotehnisti, marinarii, notarii publici, politrucii? Poate asta e cazul fericit, al actorilor, profesorilor, doctorilor, intelectualilor cu ceva de spus si niste principii de aparat...
  electoratul confunda popularitatea personajului cu ceea ce trebuie sa aleaga in legislativ - aia si-ar dori unii, dar io-te ca sa mai desteptat prostimea...
  Esti varza, stai jos!
  4
  8
  Raportează
 • postat de TODI
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 12:13
  78.97.221.***
  Nu incercati sa schimbati parerile cetatenilor, toti avem dreptul la opinii, dar nu sa convingem si pe cei din jur.
  1
  6
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 11:40
  194.239.195.***
  @gheorghe,actorul joaca rolul care i se da(diaconu in speta),un actor nu poate fi regizor ori scenarist!Ca un actor poate fi oportunist,fripturist, este alta mancare de peste!
  P.S. In tara noastra numai doctorii,profesorii,sportivii,actorii, ajung in politica ,pentru ca electoratul confunda popularitatea personajului cu ceea ce trebuie sa aleaga in legislativ!
  Roxana felicitari pentru articol.
  5
  7
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 09:29
  174.6.111.***
  Este bine sa luam decizii in cunostiinta de cauza, fireste. iar cunoasterea unui om iti da raspunsul la intrebarea pe care ti-o pui: sa il sustin sau sa nu il sustn.
  Cans se ajunge la "politica" pare doar ma complicat; nu este o "meseie", nu cere sa ai talent, nu este o conditie de a candida sa ai avere "de invidiat" si nici sa fii academician.
  Bineinteles ca nu ma refer la candidati - copii, adulti care nu pot formula o parere, o convingere de viata... care imbatranesc fara sa aibe "in urma" ceva bun simt, ci dimpotriva - oameni dedicati pentru integrarea in societate (educatie suficienta pentru intelegerea minimala a problematicii din "politica"), preocupati profesional, participant la viata comunitatii,.... indivizi care sa nu fie marcati de actiuni orientate clar impotriva altui om sau al societatii (infractori cunoscuti/recunoscuti si din cei "scapati" de lege...) si care nu vede atotputernicia in autoritatea statului.
  Trebuie sa ai discernamant, sa distingi intre "bine" si "rau".
  In modernismul ultimei jumatati (si mai bine) de secol, "stiinta discernerii" nu mai este morala ci etica.
  Morala are sursa credinta si legea divina, aplicata traditional si regional; etica are ca sursa produsul gandirii materialiste, atee impuse de puterea vremelnica a conducatorilor prin "genialitate proprie" (Ivan cel Groaznic, Hitler, Mao, si altii din Apus ca nu e monopol!) ori "inspirata" de ganditatori mai mult sau mai putin sanatosi mintal (Marx, Engels, Darwin s.a.).
  CIne nu observa ca civilizatia Occidentala (Apuseana) este marcata - practice, in totalitate - de materialism va face exact analiza din articol; cu regret trebuie sa amintesc nu numai cum arata cladirea Parlamentukui European si ce simboluri "spiritual" o decoreaza dar si care sint rezultatele directe asupra omului si comunitatii proprii din cre provine: dezradacinare spre uniformizare, constrangere financiara cu deformarea tradititilor sociale, deformarea principilor de viata cu consecnte distrugatoare asupra familiei dupa ce psihicul si mentalul individidului este suprastimulat catre consum si distractie materialista.
  Prin urmare, decizia de sustinere a candidaturii in foruri politice a oricui - aici se vorbeste de un actor, un maestru al "cuvantului", culturii si spiritualitatii romanesti poate avea doar doua "fete":
  - increderea in functionarea sistemului de a produce satisfactiile pomise ale bunastarii (vazuta ca acumulare materiala si distractie fara sfarsit, asa cum "hipnotizeaza" propaganda mediatica) - si azi in Europa vedem si mai multe problem cu care se confrunta oamenii "regiunalizati' in comunitati de neamuri amestecate ("diversitate culturala"!), in process de disparitie prin uniformizare "correct politica";
  - increderea in corectitudinea omului si in capacitatea proprie de a discerne (moral) nu de a selecta (etic) intre variantele posibile si propuse; ma refer la "OM" ca fiinta cu care vorbesti si nu la "CALITATEA de PERSOANA!"
  Aceasta calitate ("masca', eticheta, "cont" in evidenta civila...) poate sa-i fie terfelita fie urmare propriilor fapte, fie de in-amici politici prin institutiile controlate de ei.
  Calitatea juridica de "persoana" este cea care este permite autoritatilor sa declanseze anchete, procese, sa emita decizii... pana la "desfiintarea" imaginii (mastii) publice a omului, desigur profitand de nepotolita "pofta de sange" a publicului dar si cu sprijinul interesat dat de catre mass-media.
  Omul intrat in politica nu este gladiator si nici inventator; el are obligatia MORALA de a separa "raul" de "bine" si o armata de specialist trebuie sa elimine toate aberatiile, contradictiile si inconsistentele TEHNICE, ECONOMICE, JURIDICE din formularea textului care va fi sau nu text de lege.
  ----------------
  Confundand impresia proprie cu fenomenul real se ajunge sa dovedesti egoism - mai degraba si politicos spus aici: conteaza ca mie sa-mi faca bine aici, in mod cat mai direct: sa ma distreze pe mine (ca-i talentat) decat sa plece (ca poltica este prea... grea pentru artisti - "n-au facut nimic..". Aici sa stea ca EU NU CRED ca poate, stie sa imi apere interesele (viata de fapt).
  Altfel spus, confuzia prezenta in articol construieste imaginea falsa OM= OBIECT AL DISTRACTIEI.
  Si mai denota ceva: "convingerea" ca finalitatea politicii (europene, aici) este de neinfluentat... oricum nu de catre artisti - viziune deprimanta a unui viitor prestabilit si de ne-evitat.
  Sugereaza finalmente ca omul Mircea Diaconu - subiectul articolului - este lipsit de capacitate "politica", adica incapabil sa discearna intre bine si rau: adica este ori incapabil mintal/iresponsabil ori incorect/lipsit de scrupule.
  Imoral sau ne-etic, adica.
  Si "optez" pentru a a exprima CONTRA sustinerii, desi il cunosc om de bun simt, cu demnitate probata, cu intelegerea vietii si cu decenta comunicarii respectuoase cu ceilalti ... "magica prezenta" (remarcati ca nu este .. "miraculoasa" - venind din lumina ci din intunericul magiei!)
  Optiune care dovedeste ca etica atee domina hotarat morala, atat cat mai este ea azi la romani, si cat mai este de crestina.
  Nu era mai simplu sa fie spus ca exista alta optiune mai atractiva si sa fie prezentata ca atare? (nu s-a platit reclama politica?)
  Nu era constructiv sa fie prezentata varianta PENTRU care exista interesul de reprezentrea in Parlamentul European?
  7
  7
  Raportează
 • postat de Mira
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 09:07
  83.103.238.***
  Pentru actorul Mircea Diaconu nota 10 dar omul Mircea Diaconu a ramas repetent !? S-a folosit de ignoranta unora,de interesul altora de a distruge PNL precum si de slabiciunile unor legi pt a insela statul Ce fel de oameni trebuie sa reprezinte Romania ?Hai sa fim obiectivi asta trebuie sa ne dea de gandit!
  6
  7
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 08:31
  5.13.130.***
  SPER CA M.DIACONU, SA NU STEA IN FOTOLIU PARLAMENTAR EUROPEAN CU OCHII CHINTITI LA PREZIDIU!! STIE SA VORBEASCA ,STIE GRAMATICA L.ROMANE, STIE SA APERE TARA! NU S-O DENIGREZE SI S-O CODOSEACA!! GEN EBA, M. MACOVEI, C. PREDA ETC ...STIE PRINCIPIILE DEMOCRATIEI CUM TREBUIE SA FUNCTIONEZE INTR'UN STAT DE DREPT!!
  CREDETI CA DAN NICA V-A FACE CEVA ?? DIN CONTRA AM MAI MARE INCREDERE IN M.DIACONU!
  10
  8
  Raportează
 • postat de nicus
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 01:19
  5.13.162.***
  Stimati cetateni,n-o mai trageti domle' de maneca pe marea jurnalista,editorialista,sefa de sectie sau ce si-o mai imagina dansa ca e ! O"disturbati"de la treburi mult mai importante si de esenta,cum ar fi sa fie un NIMENI IN DRUM,ce-si da cu parerea despre fapte ale caror conotatii nici macar nu a incercat sa le patrunda.Lasati-o acolo in lumea ei,care oricum e pe cale de disparitie,daca va continua sa defileze cu asa ceva,texte"trase"la rindea,strabatute de un autentic fior proletar tip anii '55-'60 !
  P.S. Multa sanatate maestre Mircea Diaconu,orice ati face,veti fi mereu in inimile noastre !
  13
  14
  Raportează
 • postat de Le clochard
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 01:05
  5.13.129.***
  Daca dumneata il compari pe Diaconu cu Doilanescu si Irina Loghin, e clar de ce cultura suferi. Segiu Nicolaescu a fost un oportunist in marea majoritate a operei sale, Caramitru nu se stie cat de orgolios e el si cat il fac altii. Ca sa nu mai spunem in ce partide s-au bagat alde Dolanescu, Loghin si Nicolaescu si in care Caramaitru (PAC) sau Diaconu. Adica fa si mata un minim efirt si aminteste-ti macar sub care din regimurile din 90 incoace n-a avut presa de suferit. Macar atat. Ca la capitolul justitie e greu... Una e o decizie care constata o stare de fapt si nu interzice alta candidatura si alta e legea care, ce sa vezi, nici ea nu e incalcata decat in viziunea lui Horica... Oricum, fraza "Şi-a dat demisia din PNL, pentru că partidul nu l-a mai propus pe liste, în acest sens fiind chiar şi o decizie definitivă a Justiţiei, şi candidează independent, ca tot românul imparţial." (sic!) tradeaza logica schioapa indiferent de cat de tare s-ar chinui argumentele sa se catere unele pe altele...
  Probabil ca dumneata ti-ai dori sa candideze oameni cu origine sanatoasa, ca pe vremuri... Altminteri ne dam toti frustrati si total dezamagiti ca intelectualitatea nu se implica in a salva tara... Dar pe la colturi. Pe fata ne dam arama de cocleala comunistoida pe sistemul sa furam comparatia lui CT Popescu (cu personajul din Filantropica - vezi editorialul Filantropu), sa-i suspectam pe cei cu preocupari politice ca umbla dupa ciolan ("să nu-mi spună mie că de dragul bunăstării noastre se bate"), "Mircea se va face că lucrează în continuare pe ogoarele politichiei" (are in juma de mandat atatea initiative parlamentare cat Androneasca in tot mandatul), sa imprumutam din alte comparatii basiste ("va face doar figuraţie sau, cel mult, va duce tava" Marian Sultanoiu in Gandul) ori sa te faci sa uiti ce a facut Diaconu ca ministru al Culturii, bagand in patrimoniul UNESCO ceramica de Horezu, par example...
  Asta imi aminteste cati dintre ziaristii cu opinii sanatoase, solide, vehemente adesea sunt de fapt niste bieti frustrati, nefericti ca ei nu si-au putut face meseria pentru care s-au pregatit, cum e (in)cruscisatorul de exemplu, si atunci normal ca ii macina invidia ca altii pot excela in indeletnicirile lor, ba mai pot sa se faca utili si societatii, politic si civic de exemplu...
  11
  18
  Raportează
 • postat de Ale(r)gător de cursă lungă
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 00:25
  89.137.139.***
  Corect! Cu o excepţie. Sergiu Nicolaescu nu a ajuns în politică doar pentru că a fost votat de oamenii care-l ştiau de la televizor. Sergiu Nicolaescu a INTRAT în politică pentru a regiza distrugerea ţării. Dumnezeu să-l ierte că are pentru ce. Dar dacă Dumnezeu vede ce a mai rămas din România, în mod sigur nu-l va ierta.
  5
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.