Galaţi, ultimul thriller: „Greu de termoficat”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E clar, dacă e să ne luăm după scenariul apocaliptic al celor de la Apaterm, doar Bruce Willis ne mai poate salva! Ştia el ce ştia când a acceptat să joace în „Greu de pensionat” Raportul privind sistemul centralizat de termoficare rămas, de altfel, în suspans, ieri, la Prefectură, în şedinţa dedicată dialogului civic cu persoanelor vârstnice, îi pică mănuşă pentru un film de acţiune.

Ce terorişti, ce bombe, ce asteroizi! Să vedeţi ce „dezastru economic, social şi politic” ar ieşi, taman acum în prag de alegeri prezidenţiale, dacă Apaterm ar intra în faliment! Păi, ce credeaţi, că o să rămânem aşa, în frig, o să îngheţăm liniştiţi în casele noastre şi asta o să fie tot? Acesta e doar începutul, pentru că, ne asigură Apaterm, o nenorocire nu vine niciodată singură. Prima dintre ele, ne dau de înţeles reprezentanţii societăţii, ar fi invazia executorilor. Apatermul, ca societatea în subordinea Consiliului Local, s-a purtat mai cu mănuşi cu datornicii la întreţinere, dar dacă societatea o să intre în faliment, ea o să încape pe mâna recuperatorilor. Şi ăştia n-au mamă, n-au tată, n-au electorat, dar ar avea în schimb vreo 2.374 de sentinţe definitive pentru executarea datornicilor, plus vreo 2.794 de dosare care încă sunt prin instanţe! Prin urmare, fără îngăduinţa Apaterm, vreo cinci mii de familii nu numai că ar rămâne în frig, dar ar fi aruncate fără milă în stradă.

Credeţi că restul ar duce-o mai bine? Cetăţenii rămaşi în apartamente ar avea şi ei de dus propria luptă pentru supravieţuire. Va fi „o stare de panică în rândul consumatorilor”, toţi ar da buzna ba la prize, ba la conducta de gaze să-şi asigure o sursă de încălzire. Şi să te ţii conexiuni la negru, centrale din surse mai mult sau mai puţin dubioase instalate prin blocuri şi transformate în veritabile bombe cu explozie mai mult sau mai puţin întârziată. Nici la prize nu vom avea scăpare, pentru că vor fi suprasolicitate, reţelele vor ceda şi după ce că vom fi în frig, vom rămâne şi în beznă.
Ca scenariul de groază să fie complet, mai suntem asiguraţi că, dacă pică Apaterm, nici măcar un program de subvenţionare al instalării centralelor de apartament nu ar putea să readucă liniştea în casele cetăţenilor. Nu-i timp, nu sunt bani, curat fatalitate!

„Bine, bine, dar cum ne-ar putea ajuta Bruce Willis în toată povestea?”, veţi întreba. Păi, foarte simplu: îl alegem, dacă nu primar, măcar director la Apaterm. A scăpat el din atâtea, o să facă faţă şi la scenariul „Greu de termoficat”. Iar dacă problema e într-adevăr atât de complicată, mai cerem ceva fonduri de la Guvern, o mai lălăim cu datoriile, mai mărim nişte salarii pe la directori, mai facem măcar un studiu de prefezabilitate. Dacă o ducem până în primăvară, e loc chiar şi de „Greu de termoficat” II. Noi să fim sănătoşi, că, din mandat în mandat, Bruce Willis le rezolvă pe toate.

Citit 1604 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 18:15

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de qwerty
  Joi, 28 August 2014 00:06
  185.26.182.***
  pentru @dan, de mai jos.

  Articolul se doreste un pamflet. Daca n-ai inteles asta, este treaba ta.

  5 stele, domnule Amalinei. Mai merita si luati in balon astia de la Apaterm. Nu pot sa-l uit pe unul din specimenele Apaterm care, ca sa dea aprobare de debransare, statea la mine-n casa cu mainile-n buzunar si-mi zice: "Tai teava de acolo, lasi 5 cm, sudezi si ma suni cand esti gata, ca sa vin sa vad ce-ai facut". Asta in conditiile in care pentru debransare se platesc bani...
  1
  2
  Raportează
 • postat de greu de inteles
  Miercuri, 27 August 2014 19:15
  5.13.238.***
  @dan. raspunsul e simplu si anume ca apaterm e unul din fief-urile pnl, adica acolo sint angajatii ce decarteaza bani la partid, angajatii ce lipeau afise pnl si stringeau semnaturi de afiliere. de asta ii e mila lui amalinei, prin filiera stan, baila-pnl. ce e asa greu de inteles. da, e an electoral,si ce daca? masina de vot a cui trebuie deja incepe sa duduie.
  1
  1
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 27 August 2014 14:47
  5.13.193.***
  Domnule Ovidiu ,eu am impresia ca dumneata lucrezi la APATERM deja iti faci cam multe probleme ,ca raman 5000 in strada ,ca nu face fata instalatia electrica ......... aceste probleme ar trebui sa fie pentru cei de la electrica pentru cei de la gaze ,cu toate ca acestia nu au dat nici un comunicat dumneata iti cam faci probleme spui acelas lucru ca apatermul zilele trecute ,incercand sa sperie lumea ,dar pe iei ii doare cel mai tare ca raman fara posturile caldute si salariile enorme !!!!!!!! (,dar se pare ca aveti dreptate ,am vazut numai incendii si explozii in Braila iernile trecute )Dar cand cei de la apaterm erau la caldurica si au luat salarii enorme si prime colosale in loc sa-si colecteze la timp datoriile ca sa nu se ajunga aici,dar cand cei care ne-au sfidat si nu au platit atatia ani utilitatile ,de ce nu tipati domnule Ovidiu si atunci ,de ce atata mila pentru datornici domnule Ovidiu? Cumva sunteti unul dintre iei? ,cumva aveti neamuri pe la apaterm? De ce domnule Ovidiu sa plang dupa o societate falimentara ,care nu livreaza in parametrii apa calda si caldura? de ce nu trebuie sa am o alta alternativa sa aleg ?de ce trebuie sa aiba iei monopolul pe piata? de ce trebuie sa mai stam in sistemul centralizat obligatoriu in acest sistem comunist? Domnule Ovidiu sunt alte intrebari la care trebuie sa aflati raspunsul nu sa plangem de mila DATORNICILOR care ne sfideaza ,nu sa plangem de mila pe cei de la APATERM care in loc sa gaseasca o metoda de plata facturii direct la iei , sau o metoda de blindare a celor rai platnici au stat cu miinile in incrucisate si au asteptat sa vina banii !!!!!
  Dar stati linistit e an electoral si se rezolva si aceasta iarna !
  2
  4
  Raportează
 • postat de mmmda
  Miercuri, 27 August 2014 09:40
  193.194.132.***
  De unde si pana unde domnule ziarist atata mila din partea dv catre cei RAU PLATNCI? Adica dv va este MILA de cei care DETIN un apartament si NU PLATESC pentru CA NU AU CU CE? Dar de MINE NU VA E MILA? Eu NU detin apartament, stau cu chirie si am PLATILE LA ZI, nu mai zic ca din impozitul MEU se plateste caldura la scoli si spitale..... Nu este suficient? Daca nu platesc chiria ma zboara in strada, daca nu platesc intretinerea ma zboara in strada, etc.. De ce anume sa fiu mai milos cu altii care se pare ca au mai multe drepturi ca mine?
  Apaterm, ma rog, statul, a asteptat sa treaca anii chair daca nu au inregistrat plati si nu au facut nimic. Unii nu au platiti pentru ca "nu au ce sa imi faca, doar nu ma dau in strada", si uite asa, s-a ajuns aici.
  De vina sa fie politica SOCIALA a edililor?
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.