Cine ne poate fi campioana

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În ultimii doi ani, sporturile de echipă din Galaţi ne-au obişnuit cu performanţe măreţe, de fiecare dată am avut o campioană, la hochei, iar în 2016 alte două au luat medaliile de bronz. Firesc, aşteptările sunt la fel de mari, iar sezonul competiţional intră mai peste tot în faza duelurilor decisive. Cu şanse ca la final să li se cânte „We are the champions” sunt echipele de volei (Arcada), futsal (United) şi hochei (Dunărea).

De astăzi, pentru hocheiştii campioni, încep meciurile adevărate, cele din semifinala cu Corona. Paşii greşiţi din sezonul regulat nu mai contează, totul dispare, contează doar prezentul. La fel ca acum doi ani, Dunărea porneşte cu şansa a doua, tot de pe locul 4, iar braşovenii de pe primul, dar nu joacă calculele teoretice, am văzut şi simţit în 2015 bucuria triumfului în aceleaşi condiţii, ştim că se poate.

La futsal, United continuă să uimească. Nu are cine ştie ce buget, nu are vedete plătite cu bani grei, peste trei sferturi din lot e format din localnici, gălăţeni şi brăileni, dar echipa e pe primul loc, cu două etape înainte de intrarea în play-off. Astfel, United face o demonstraţie că acolo unde este pasiune, modestie şi muncă cu răspundere, se poate face performanţă şi fără vedete şi buget impresionant.

I-aş duce pe voleibaliştii de la Arcada la câteva antrenamente şi meciuri ale celor de la United, poate vor băga la cap că grupul înseamnă valoare, nu vedete individuale. Deocamdată, aici e marea dezamăgire, pentru că pe Arcada o cotam cu cele mai mari şanse să ne fie campioana din 2017. Are cel mai mare buget din campionat, s-a investit mult în aducerea de jucători de mare valoare, totul părea să meargă perfect, dar în patru etape au vărsat găleata cu lapte, pe care o umpluseră cu propria trudă. Încă nu e totul pierdut, dar trebuie câştigate toate meciurile din faza a doua. Nu e imposibil, echipa formată în mare parte din jucători de import a arătat că poate face asta, condiţia e doar să aibă atitudinea celor de United.        

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2017 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.