Să ne angajăm la videochat!

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)
5 comentarii

Am aflat zilele astea că un coleg de presă, deştepţel şi capabil, care a încercat mai multe variante, de a lucra la televiziuni din oraşe mai mari, de a merge la muncă şi în străinătate sau chiar de a-şi deschide ceva pe cont propriu, a ajuns, până la urmă, să se angajeze la videochat. Bănuiesc că se ocupă de chestiuni administrative. N-am aflat exact ce face el acolo, nici nu m-a interesat, că, până la urmă, lenea şi statul degeaba sunt mai ruşinoase, dar, sincer, m-am gândit cu un pic de invidie admirativă la salariul lui de 2.000 de euro.

Lăsând gluma la o parte, trebuie să recunoaştem însă că, în Galaţi, nu prea mai merge nimic. Cei mai mulţi bani se învârt pe piaţa neagră, a pariurilor şi a videochaturilor. Aşa că, dacă nu ai "veleităţi" pentru slujbe în cele două domenii, dacă mai ai şi o diplomă de facultate care te împiedică să fii covrigar sau manichiuristă, e foarte greu să speri la un loc de muncă mai bine plătit. Sunt oameni capabili, care stau anchilozaţi într-un job oarecare, trăind, probabil, drama vieţii lor, aceea de a merge zi de zi într-un loc de care simt că nu aparţin, pentru că nu le valorifică nici măcar pe jumătate calităţile pe care le au. Să-ţi găseşti o slujbă în domeniul în care te-ai pregătit şi să fie cât de cât bine plătită pare să se poată doar în poveştile motivaţionale care se vând la cursurile de mastermind. Economia Galaţiului e vlăguită de mult şi, din nefericire, se prevăd la orizont vremuri şi mai grele. Guvernul promite majorări salariale pentru unele categorii din sistemul de stat, dând parcă de înţeles că stă cu fundul pe o comoară. Generozitatea Guvernului vizează aproximativ cinci milioane de pensionari şi 1,2 milioane de angajaţi în instituţiile de stat. Celorlalţi 3,6 milioane de angajaţi din economia românească, adică cei mediul privat (un sfert dintre ei pe salariul minim) nu le rămâne decât să se roage ca măsurile prietenoase ale guvernanţilor faţă de o anumită categorie a electoratului să nu închidă şi întreprinderile care abia mai suflă de atâtea taxe impuse şi să rămână astfel fără job. Că de la mult-promişii investitori ne-am luat gândul!

Citit 1775 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2017 17:29

5 comentarii

 • postat de Studio videochat Marți, 18 Aprilie 2017 17:30 188.25.61.*** Link la comentariu
  2
  0

  Meseria e bratara de aur, asa ca nu inteleg de ce majoritatea oamenilor judeca studiourile de videochat. Toti judeca, dar majoritatea sunt consumatori...

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 22 Martie 2017 22:17 178.116.83.*** Link la comentariu
  0
  2

  Tara insasi este terminana, nu doar catunul sau comuna Galati!
  Lucrez intr-o tara sus-vazuta, dar de un rasism care te ajunge pana la coaste! In prima zi, im intrebat in tren a cata statie este un anume oras,
  4 persoane m-au mintit politicos ca nu ar sti, pana la urma o fatuca mi-a spus ca merge chiar ea in acel oras si este penultima statie!
  Apoi la market nu mi-au dat voie sa pun un produs in cosul cuiva, desi aveam bani fixi, uitase-m sa-l tren prin casa, am primit priviri gen: Go home! Am si auzit aceste vorbe de un grup de pusti pe biciclete! Apoi cand sa-mi fac un card bancar, colegul celui care se ocupa de dosarul meu intr din ce tara este? Romania! AAA Inchide repede geamurile si usile! am incheiat citatul!

  Suntem rezultatul unei coloane vertebrale cocosate de comunism, incultura, prostie, imaturitate, lasitate... daca ar fi sa ne privim in oglinda multi dintre noi si sa ne judecam pe noi insine nu cred ca ne-am place ce am vedea!
  Cum sa fie departe TARA daca acolo am lasat sa fie dusa! Este rezultatul pasivitatii si lasitatii noastre! Este prea tarziu! Mult prea tarziu!
  Romanie dulce Romanie, ai ajuns o colonie! - Eu. Din pacate de cea mai joasa speta, un experiment reusit pentru marile puteri!

  Raportează
 • postat de Zap Miercuri, 22 Martie 2017 12:45 82.76.9.*** Link la comentariu
  5
  14

  Video chat si paznici. Oras de video chat si paznici.
  E plin. Asta e nivelul ofertei Galatiului. Mai votati PSD.

  "Da' creste pensia mamaie !!"

  Raportează
 • postat de La o privire atentă Miercuri, 22 Martie 2017 07:34 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  24

  Toate astea după ce deștepții nostri, tineri și neliniștiți, au înghițit manipulare după manipulare. Prin '90, tinerii noștri umpleau străzile strigând că nu mai vor repartiții guvernamentale la terminarea studiilor; că ei sunt deștepți și vor să ocupe funcții numai prin concurs. Apoi toate fabricile și uzinele au devenit ”găuri negre” și au fost rase de pe fata pamantului cu complicitatea salariaților care s-au bucurat de salarii compensatorii și de ieșirea la pensie la 43 de ani (mai sunt ceva urme de la fostul IMEH). Acum importăm tesături, șosete, mănuși, poșete, cuie, scule de tot felul, sârmă, unelte agricole, mobilier din lemn, plastic și metalic. Importăm absolut tot. Recent am cumpărat cateva rafturi și fișete fabricate în Austria de o calitate mizerabilă dar cu ”față comercială”; se fabricau cândva, rezistente, solide dar cu mai puțină ”față comercială” la IIS ”11 Iunie”. Din păcate, manipulările continuă pentru ca nu cumva să ne revenim. Ne mai manipulează și cei care plâng pe umerii noștri .....

  Raportează
 • postat de partidul e in toate Miercuri, 22 Martie 2017 04:55 89.136.187.*** Link la comentariu
  8
  17

  este normal. cresc pensiile si salariile armatei partidului" frunte a tarii" de ceilalti nu-i intereseaza.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.