Fără câini în scara blocului

Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

"Cât de haină să îţi fie inima să nu iubeşti un câine al străzii, să chemi hingherii să îl ducă în lagăr, să nu îi dai o mângâiere sau o vorbă bună?". Acesta este argumentul suprem folosit de mai toţi iubitorii de animale din faţa blocului. Pentru că, să fim serioşi, iubitori adevăraţi de animale sunt puţini, iar cei care intră în categoria asta au, deja, atât de multe animale în grijă încât nu pot să nu mă întreb de unde mai au energie şi pentru o familie. Pe care, la fel, o au! 

Dar astăzi nu o să vorbesc despre cei care îşi dedică viaţa salvării animalelor părăsite şi pentru care am toată admiraţia. Astăzi voi vorbi cu voi, cei care iubiţi animalele atât timp cât nu vă lasă păr pe covor, cât nu îşi fac nevoile pe parchet şi cât timp nu trebuie să le scoateţi la plimbare. Voi, cei care aruncaţi, în scârbă, de la etajul doi, trei sau de mai sus, oasele de la masa de prânz către maidanezii amărâţi din jurul blocului şi care săriţi ca arşi de fiecare dată când cineva îndrăzneşte să cheme serviciul public Ecosal pentru a aduna patrupedele. Voi, cei care băgaţi câinii în casă pentru a-i scăpa de duba hingherilor, doar pentru a-i elibera apoi. Voi, cei care nu vă sterilizaţi câinii, pe motiv că nu e sănătos pentru ei, pentru ca apoi să aruncaţi puii la tomberon. Iar în ultimele săptămâni este "epidemie" de pui de câini şi pisici la containerele din oraş. Dacă nu mă credeţi, sunaţi la Help Lăbuş. Au cu zecile! Şi cu voi, cei care băgaţi câinii în bloc, fără să vă pese, ulterior, de consecinţe! 

Pentru că da, oricât de greu de crezut v-ar părea, există oameni care au fobie de animale. Oameni care atunci când văd un câine, oricât de mic, fac atac de panică. Oameni care se sperie şi dacă un câine strănută către ei. Într-un bloc sunt şi copii, mici. Iar câinii, în momentul în care dobândesc un teritoriu, fie el şi un preş din faţa uşii, fac orice ca să nu îl piardă. Inclusiv să muşte sau să mârâie persoane care trec prin preajmă. N-aţi păţit-o? Nu-i nimic, au păţit-o alţii. 

Aşa că, data viitoare când vă mai gândiţi să "apăraţi" un câine de cineva care vrea să îl ia din stradă, gândiţi-vă mai întâi dacă voi i-aţi oferi o casă. Dacă răspunsul este da, foarte bine! Dacă nu, abțineți-vă!        

Citit 6310 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2017 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.