Plai de borfaşi şi parapante

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O fi ştiut Comisia Europeană ce spune atunci când a anunţat că patru din cinci femei obligate să se prostitueze, pe teritoriul celor 28 de state ale Uniunii, provin din România. Întrebarea este: pe cele care o fac de bună voie, le-o mai fi numărat cineva, în ultimii ani? Că nici la videochat n-or avea loc toate şi probabil că nici la alimentară nu s-au dus să vândă, la cât de mici sunt salariile în ziua de azi. Sau poate că s-or fi dus vreunele, naive, până au văzut că, în loc de concediu la Nisa sau la Saint Tropez, câştigă cât pentru trei-patru zile la Lacu Sărat!

Părerea mea este că pe profesionistele prostituţiei nu le numără nimeni. Nici la noi, nici în alte state europene. Pentru că dacă cineva s-ar ocupa cu seriozitate de combaterea fenomenului, rezultatele s-ar vedea, mai devreme sau mai târziu. Măcar un pic. Iar primul semn pe care l-am sesiza noi din micul şi sărăcăciosul Galaţi ar fi scăderea numărului de gealaţi care le duc în străinătate şi care, în timpul liber, se fâţâie pe străzi în limuzinele lor nemţeşti ultimul răcnet. Îi ştiţi, sunt oamenii ăia care nu semnalizează niciodată în trafic şi care îşi lasă bolizii de zeci de mii de euro cu avariile pornite, pe linii de tramvai sau aiurea prin intersecţii. Că, deh, bani de amendă au, dacă s-o încumeta cumva vreun om al legii să se apropie de ei şi să-i ia la întrebări… Băieţii ăştia sunt astăzi mai mulţi decât au fost vreodată.

Câte fete de la noi pleacă să se prostitueze în străinătate? Poate că nu-s mai multe decât ucrainencele, moldovencele sau chinezoaicele care fac acelaşi lucru. Nu deschidem aici discuţii legate de morală. Problema primă, aici, nu e nici măcar că fetele alea - care poate ar fi avut un viitor făcând ceva legitim, legal - or să păcălească statul român şi or să-şi cumpere cine ştie câte kilograme de aur sau câte vacanţe exotice, cu banii din prostituţie. Mai grav e că fetele alea nu se duc acolo singure, ci însoţite de cefele late, cu maşinile nemţeşti, despre care vorbeam. Şi care, la rândul lor, fac saci de bani, din plasarea de prostituate. Iar drumul acelor bani nu mai este, apoi, urmărit de nimeni. Poate că sume mari din ei se pierd la păcănele. Poate că parte se duc pe case de prost gust şi pe maşini străine. Dar în rest? De unde ştim că nu susţin crima organizată, în diversele ei forme…

Citit 2457 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2017 18:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.