Glumă, glumă, da' pe nervii noştri

Glumă, glumă, da' pe nervii noştri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

S-a inflamat toată ţara când ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că, din anul şcolar care urmează, elevii vor avea manual şi la Educaţie Fizică. Asociaţiile de părinţi critică alegerea, spunând că sportul se face în sală sau pe teren, nu în clasă şi nu din cărţi, unii membri de partid zic că e bine, că dacă la muzică şi desen există manual, la sport de ce nu ar fi, în timp ce editurile care şi-au luat angajament să scoată acest manual îşi freacă mâinile de bucurie.

În tot acest timp, prim-ministrul României, Mihai Tudose, coleg de partid şi de guvern cu Liviu Pop, spune că toată treaba asta cu manualul de educaţie fizică este doar o glumă şi că trebuie privită ca atare. Başca, premierul mai spune şi că ministrul Educaţiei poate, dacă vrea, să îşi imagineze şi o carte de colorat pentru obiectul Educaţie Fizică, atât timp cât face asta acasă, în timpul personal.

Domnilor numiţi, că de ales nu v-a ales decât şeful de partid, glumele astea sunt bune, nu zic nu. Ne mai destindem frunţile, că şi-aşa am rămas extrem de încruntaţi încă de la infama Ordonanţă 13. La urma urmei, şi premierul recunoştea că în România nu merg lucrurile prea bine, dar, atât timp cât oamenii au umor, mai există speranţă.

Numai că toate glumele astea, unele proaste rău de tot, sunt făcute tot pe timpul, banii şi nervii noştri. Lucruri de care, se pare, niciunui politician nu îi pasă cu adevărat. Şi, dacă ne gândim că, de când a fost pus prim-ministru, Mihai Tudose şi-a ocupat timpul dându-i şefului său de partid peste mână, ne putem imagina cam ce viitor ilustru ne aşteaptă. Altfel, nu pot să îmi explic cum de Liviu Dragnea iese cu o declaraţie, după care Mihai Tudose vine şi contracarează, spunând că măsurile anunţate de liderul de partid, singurul cunoscător al programului de guvernare, nu sunt bune pentru popor. E drept, în tot timpul ăsta, valutele cresc şi scad necontrolat, pieţele fluctuează, iar cu salariile românilor se joacă alba-neagra.

Domnilor numiţi, poate că glumele îşi au locul pe facebook, deşi, din câte am auzit, postatul de glume pe reţelele de socializare în timpul programului de lucru atrage şi concedierea. Sau, mai bine, staţi frumos acasă şi citiţi câteva manuale. De educaţie fizică!

Citit 2243 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.