Dragi aleşi, aşteptăm împreună autobuzul?

Evaluaţi acest articol
(36 voturi)
7 comentarii

Haideţi domnilor aleşi, nu fiţi sfioşi, nu vă fie jenă să gustaţi din beneficiile transportului public local de persoane! Da, transportul pe care cu mânuţele domniilor voastre, pe care le ridicaţi atunci când votaţi în şedinţele Consiliului Local, îl gestionaţi. 
Iată, de pildă putem aştepta împreună autobuzul de pe traseul 27. Ori 10, că vin la fel de des. Din 24 în 24 de minute (teoretic) în cursul săptămânii, şi din 48 în 48 minute (teoretic) sâmbăta şi duminica. Spun „teoretic” pentru că, în funcţie de trafic, minutele de aşteptare se pot înmulţi. Deci, răbdare! Unde? Păi în staţia din Centru!
De ce vă uitaţi în jur nedumeriţi? Ah, nu găsiţi un refugiu unde să vă adăpostiţi de ploaia rece şi udă, şi de vântul care vă răsuceşte umbrela. Păi nu-l găsiţi, pentru că nu mai există din septembrie 2012, de când a expirat contractul cu firma de publicitate care îl instalase. Aşa-i, ce repede a mai trecut timpul… Dar iată, ne putem zgribuli împreună sub streaşina spaţiilor comerciale din Centru, gândind optimist la licitaţia pentru achiziţia şi montajul unui număr de maximum 128 şi minimum 60 de adăposturi pentru călători. Mai durează până se atribuie, dar avem tot timpul din lume până vine autobuzul. Important este ca viitoarele refugii să nu fie la fel de sumare precum cel de la Potcoava de Aur, sub care te plouă şi de şfichiuieşte vântul. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, haideţi să v-arăt!
Las’ că în autobuz o să fie cald şi bine! N-o să dogorească şi să pută aerul aşa cum era în vară, dar o să fie bine. Ah, vorbim de autobuz şi iată-l că vine. Da’ de ce vă uitaţi aşa scârbiţi, domnilor aleşi? Da, o fi murdar, ponosit şi vechi, dar pentru un autobuz luat la mâna a doua, e chiar curăţel. Hai, sus pe scară! Ziceţi mersi că nu sunteţi, Doamne fereşte, în scaun rulant, să depindeţi de alţii ca să urcaţi în maşină. Hai că nu suntem chiar aşa de mulţi călători înghesuiţi. Oamenii buni încap şi-ntr-o cutie de chibrituri.
Hai, luaţi loc pe scaunul liber, ce dacă tapiseria e pătată şi ruptă. Să vă spun ce-am păţit într-o seară: eram în autobuz şi am simţit, la un moment dat un miros greu de pipi. M-am dumirit ce s-a petrecut când un nene a venit la şofer să se scuze că s-a scăpat pe dânsul şi să-i dea o cârpă să şteargă. Se mai întâmplă, oameni suntem! Ei hai, că nu era autobuzul ăsta..

Citit 5804 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2017 17:21

7 comentarii

 • postat de Camelia Marți, 10 Octombrie 2017 13:18 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cum? alesii locali sa circule cu autobuzul sau cu tramvaiul??? Niciodata! Lasa ca noi putem sa induram si frigul dar mai ales mizeria de nedescris din aceste mijloace de transport! Oare mai exista vreo sansa sau asa vom muri???

  Raportează
 • postat de calatorul Luni, 09 Octombrie 2017 17:57 5.13.156.*** Link la comentariu
  0
  5

  Transportul local e la pamant. Stai de te apuca damblaua asteptand sicriile pe 4 roti in statii. Cateodata mai iau si foc. S-a vazut si la tv. De tramvaie ce sa mai vorbesc....Dar ce conteaza ? Bine ca isi iau palmasii primariei salariile alea meseriase ca de spagi.....numai de bine.....

  Raportează
 • postat de Vanea Luni, 09 Octombrie 2017 16:27 188.24.242.*** Link la comentariu
  1
  11

  Ah ce rau era cu maxi-taxiurile alea murdare, conduse de soferi fumatori, manelisti, incaltati cu slapi si care faceau raliuri intre doua statii!
  Bine ca s-a desfiintat acel serviciu evazionist care nu prezenta nicio siguranta pentru bietii calatori inghesuiti ca sarcelele si transportati ca sacii de cartofi.
  Sunt foarte multumit ca astept cate-o ora in statie sa vina autobuzul, dar macar merg cu bilet, intr-un autobuz mare, spatios, cu scaune curate, cu podeaua luna, cu soferi imbracati la 4 ace "dupa moda lui Versace".
  Chiar nu ma deranjeaza ca stau sub cerul liber, fie ploaie, fie vant, cate o ora in loc de max 10 minute cat asteptam pe vremea maxi-taxiurilor, dar macar stiu ca din banii de bilet o parte se duce in achizitia de autobuze noi, in modernizarea liniilor de contact si in amenajarea statiilor.
  Acum cu noul sistem de ticket-ing calatoria devine o placere!
  Nici nu vreau sa-mi aduc aminte ce oribil era cu maxi taxiurile. Bine ca le-au scos si sper sa ramana doar un vis urat!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Luni, 09 Octombrie 2017 08:27 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  10

  MONOPOL - de la PSD - asta s-a vrut, asta este !

  Raportează
 • postat de valentin Luni, 09 Octombrie 2017 07:57 5.13.169.*** Link la comentariu
  0
  7

  Dacă mergem în aceeași direcție putem folosi Uber. Programul de pe site-ul Transurb nu mai este actualizat de multă vreme. Joc de taste unde pe site-ul oficial se pot schimba timpii. Am înțeles la CFR 5 minute întârziere, de mișună prin toată țara. Dar CFR? Nu mai spun de taxi. Culmea este că CFR chiar încearcă să respecte timpii. Dar tu, de la tine de la Transurb, dacă nu poți duce o cursă spre Bariera Traian la ora 22:30 angajează -te frate la Buzău, că sunt maxi-taxi acolo cu prietenii tăi berechet.

  Raportează
 • postat de Alesii(duoa Gr. Alexandrescu) Luni, 09 Octombrie 2017 04:27 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  10

  NOI VREM EGALITATE, DAR NU PENTRU CATEI !

  Raportează
 • postat de Vali Luni, 09 Octombrie 2017 04:03 5.13.150.*** Link la comentariu
  0
  9

  Autobuzul 10 a circulat la 24 de minute in cursul saptamanii doar in luna septeptembrie.Luna aceasta un binevoitor a considerat ca dupa 17,48 prea ne lafaim cu 24 de minute si hai sa bagam noi la 48 de minute .Copii nu mai vin de la scoala asa tarziu ?Noi nu mai muncim in ture dupa ora 18 ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.