Virtual o ducem bine

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ne pasă de oraş! Suntem implicaţi. Avem idei. Propunem soluţii. Îi sancţionăm fără cruţare pe cei care nu ţin seama de ele. Pe autorităţile care greşesc, cărora nu le pasă, care-şi dovedesc incompetenţa în rezolvarea problemelor cu adevărat importante ale oraşului! Galaţiul pe care noi îl iubim şi îl criticăm până la denigrare… Oraş pentru binele căruia suntem gata să ne batem până în pânzele albe. Preţ de un like pe Facebook. Sau, hai, cel mult o distribuire, dacă nu ne-ajung expresivele "reacţii" virtuale.

Suntem vigilenţi, prezenţi, vocali, şi iute ne mai ieşim din papuci. Dar dacă reacţia presupune ceva mai concret decât un click sau un touch, adică ieşitul la propriu din papucii de casă pentru a fi prezenţi şi implicaţi în lumea reală... eh, asta-i complicat spre imposibil. Admit că poate exagerez şi generalizez, dar am un motiv.

În ultimii patru-cinci ani am tot scris despre planuri urbanistice ori proiecte de restructurare urbană a oraşului, încredinţate, direct sau prin licitaţii, unor firme de arhitectură din Bucureşti. Mereu aceleaşi sau altele, cu un singur angajat sau cu mai mulţi, nu contează! Şi de fiecare dată venea valul de reacţii: da’ de ce de la Bucureşti? Noi n-avem arhitecţi în Galaţi? Noi suntem aşa de… că trebuie să vină bucureştenii să ne restructureze urban?! Nu pun la îndoială profesionalismul nimănui, dar îmi amintesc când i-am sesizat unei arhitecte care restructura urban Micro 19 că, după ce se închide piaţa, nu mai există cale de acces decât prin scara unor blocuri. Şi cum căuta, cu privirea rătăcită, pe hartă, locul despre care îi spuneam, deşi fusese plătită din banii mei să-l vadă şi să-l îndrepte.

Şi uite că acum, în premieră, autorităţile gălăţene au deschis larg uşa arhitecţilor gălăţeni, să vină şi să propună soluţii pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă. Şi au primit două proiecte! Evident, e mai mult decât unul sau niciunul, dar tot două rămân. În schimb, reţelele de socializare au vuit de idei şi de propuneri, unele mai… avangardiste ca altele. Fireşte, nu trebuie să fim arhitecţi sau urbanişti ca să avem idei şi viziune, dar poate că nişte profesionişti s-ar fi putut inspira. Zic şi eu.

Bine, între noi fie vorba, avem şi aleşi locali mai vocali şi mai activi pe Facebook decât în şedinţele de Consiliu Local, dar asta-i altă discuţie. Care scoate în evidenţă un adevăr: că virtual o ducem tare bine!

Citit 1917 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2017 19:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.