Inconştienţa nu se pedepseşte, dar ucide

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ultima perioadă, au avut loc foarte multe accidente rutiere, în urma cărora mai multe persoane şi-au pierdut viaţa. Fie că vorbim despre şoferi care s-au urcat la volan fără permis de conducere sau băuţi, accidentele provocate de ei au distrus multe vieţi. Un astfel de incident a avut loc pe 4 noiembrie, când un brăilean inconştient s-a urcat la volan având o alcoolemie de 2,2 la mie, iar pe raza localităţii Movileni a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un alt autoturism, în urma impactului şoferul nevinovat pierzându-şi viaţa. În acelaşi accident a fost rănită grav şi soţia şoferului decedat. Un alt accident a fost provocat duminică noaptea de un preot, care avea o alcoolemie de 1,34 la mie, incidentul soldându-se tot cu un deces. Tot de inconştienţă a dat dovadă şi un tânăr de 25 de ani, care, deşi avea permisul suspendat, s-a urcat la volan şi a provocat un accident în urma căruia atât el, cât şi iubita lui şi-au pierdut viaţa, iar alte trei persoane au ajuns la spital.

Nu doar şoferii dau însă dovadă de inconştienţă, ci şi pietonii. Ca exemplu edificator poate fi dat bărbatul de 68 de ani, care, sâmbătă seară, a vrut să traverseze Drumul Naţional 26. Nu s-a asigurat şi a fost lovit de o maşină, plătind cu viaţa.

Din păcate, astfel de exemple sunt multe, dar pare că nimeni nu vrea să înveţe din greşelile altora.

În plus, nici legea nu este suficient de aspră, astfel încât să descurajeze astfel de practici. Uciderea din culpă este pedepsită mult prea blând, mulţi dintre cei acuzaţi de săvârşirea acestei infracţiuni scăpând cu pedepse cu suspendare. Aceasta poate fi şi una dintre cauzele pentru care unii inconştienţi recidivează. Iar aici poate fi dat drept exemplu tânărul fără permis, care a rănit un poliţist. Acesta a fost prins de nenumărate ori în trafic fără permis de conducere, avea chiar şi o condamnare cu suspendare pentru această faptă, dar a revenit pe şosea şi a fost la un pas să omoare un om.

Aşadar, inconştienţa ucide, chiar dacă legea pedepseşte sau nu acest lucru.

Citit 1949 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 21:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.