Aplicaţie de monitorizare a STĂRII DRUMURILOR, lansată la Galaţi

Aplicaţie de monitorizare a STĂRII DRUMURILOR, lansată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cadre didactice, cercetători, studenţi, masteranzi sau doctoranzi sunt aşteptați astăzi, la ora 11,00, în sala Aula Magna a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, pentru lansarea aplicaţiei SmartRoadSense, în vederea monitorizării calităţii drumurilor.

Cu ajutorul acesteia, pe baza unor criterii tehnice şi folosind o aplicație pe smartphone-ul conducătorului auto, datele relevante de sistem sunt transmise prin vibraţiile înregistrate în timp real în momentul conducerii vehiculului şi formează o hartă în open data care măsoară starea tehnică a drumurilor. Aceste informaţii sunt prelucrate de un software realizat de Universitatea de informatică din Urbino. Prin aplicarea unui astfel de sistem de monitorizare a structurilor rutiere pot fi descrise diferite strategii în definirea politicii de întreţinere şi refacere a străzilor.

Evenimentul este organizat de Fundaţia S.A.T.E.A.N., în parteneriat cu Universita’ degli Studi di Urbino Carlo, Regione Marche, Comuto Sa (Bla Bla Car), Coventry University, Buckinghamshire Advantage, Regione Abruzzo, în cadrul proiectului pilot CROWD FOR ROADS-Horizon 2020.

Citit 3573 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.