Oscarurile pentru brazi

Oscarurile pentru brazi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ce poţi face cu nişte hârtie de ziar, bucăţi de lemn, silicon şi beculeţe? Un brad ecologic, cu care să câştigi Premiul I la Brad Engineering. Creaţia se numeşte "Vestitorii Crăciunului", aparţine studenţilor la inginerie, Informatică Aplicată, anul IV, Florin Pricopi şi Marius-Leonardo Dima, şi a impresionat juriul prin meticulozitatea cu care s-au împletit bucăţile de hârtie, tehnică pentru care cei doi au luat lecţii de pe Internet.

Tot cu Premiul I a fost recompensată şi echipa fetelor de la SIA (Georgiana Gaciu, Iuliana Radovici, Raluca Ştefan şi Iuliana Petrov) pentru bradul "The drunk tree", realizat din capace de sticle şi cofraje de ouă. Bradul pentru care s-au sacrificat câteva cărţi de medicină şi inginerie, pentru a face sute de cornete, a primit Premiul II şi felicitările juriului. Echipa de la Inginerie, Spiriduşii Moşului (Elena Crăciun, Ana Flutur, Claudia Nicolau, Paul Răşcanu şi Marian Grigoraş) a reuşit să facă o operă de artă din bucăţile de hârtie care unora le-au marcat copilăria. Premiul III revine elevilor din echipa Christmas 25, bradul echipei de la Şcoala nr. 25 fiind remarcat de juriu datoriră frumuseţii şi simetriei cu care s-au îmbinat crenguţele albe cu paharele şi bucăţile de sticle din plastic. Echipa formată din Delia-Mihaela şi Briana Berbeci plus George Melinte a fost îndrumată de profesoara de arte plastice Sorina Vădeanu.

Pentru că juriul a avut de unde alege, anul acesta s-au acordat trei premii speciale la categoria “cel mai estetic brad” – pentru creaţia lor din pănuşi şi globuri tricotate al Echipei Inovation Team de la Liceul de Industrie Textilă “Costache Conache”, pentru Olaf, bradul din plastic, al celor de la Inginerie (Iosif Galavschi, Cristian Argint, Eugen Malachi, Iurie Coev şi Cristina Lazăr) şi pentru bradul din creioane RE-Christmas al echipei Blondastrelor de la Mediu. Trei creaţii au fost apreciate pentru cea mai bună soluţie inginerească aplicată: bradul făcut din ţevi sudate din cupru, un brad de doi metri jumătate cu însemnele Facultăţii de Inginerie, care este demontabil (Santa's Engineers) şi brăduţul care se învârte, cu ajutorul unei baterii (Inginerii Descurcăreţi). La categoria “cel mai mare coeficient de inteligenţă aplicată în realizarea unui brad” s-au remarcat Tudorel Vlase, cu The Hope Tree – un brad sub formă de trepte în spirală, pentru care s-a făcut proiectare în Autocad - dar şi echipele Doi Ingineri şi jumătate şi The Technology of the Dreamer. Tigruţii - elevii de la Liceul Tehnologic de Marină, coordonaţi de prof. ing. Elena Fluture Maxim, au plecat acasă cu premiul special pentru mesajul creaţiei lor – Nava numită Viaţă. Brazii aşteaptă să fie licitaţi de către gălăţeni, sumele strânse vor ajuta un băieţel de 12 ani, care are nevoie de recuperare în urma unui accident de circulaţie.

Citit 2735 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.