Proiect pentru înfiinţarea de întreprinderi cu profil non-agricol

Proiect pentru înfiinţarea de întreprinderi cu profil non-agricol
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi este, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, liderul proiectului cu titlul "Antreprenoriat şi creativitate în ţara ta". Obiectivul general constă în creşterea ocupării, prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană a Regiunii Sud-Est. Pe termen lung, proiectul generează dezvoltarea resurselor umane prin creşterea accesului la formare profesională de calitate şi stimularea ocupării.

Proiectul vizează certificarea pregătirii antreprenoriale pentru 300 de persoane şi demararea a 36 de afaceri din Regiunea Sud-Est, într-un interval de 12 luni, implementarea a 36 de planuri de afaceri şi crearea a 72 de noi locuri de muncă în Regiunea de Sud-Est pe o perioada de 18 luni, monitorizarea dezvoltării pe piaţă a 36 de afaceri şi menţinerea a 72 de locuri de muncă în Regiunea Sud-Est timp de șase luni.

Persoanele aparţinând grupului ţintă vor beneficia de servicii de formare profesională de calitate şi sprijin, în vederea înfiinţării unei întreprinderi pe domeniile de interes. De asemenea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea o ofertă diversificată de joburi, prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Efectele pe termen lung ale proiectului sunt: creşterea gradului de ocupare şi reducerea numărului şomerilor, valorizarea capitalului uman şi stimularea dezvoltării locale şi coeziunii sociale. Proiectul vizează atât diversificarea opţiunilor de activare pe piaţa muncii (pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă) din zonele cu posibilităţi reduse, lipsite de oportunităţi de dezvoltare, prin acordarea de sprijin pentru înfiinţarea de noi întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban, acţiunile vizând dinamizarea şi diversificarea activităţii economice, cât şi dezvoltarea celor existente cu scopul de a crea noi locuri de muncă.

Citit 1758 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.