Cum să scrii un articol pe ultima sută de metri

Cum să scrii un articol pe ultima sută de metri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Următorul text se adresează exclusiv studenţilor, care, dintr-un motiv sau altul, au o pasiune pentru sporturile extreme. Nu e vorba de săritul de pe poduri, înotul cu rechinii sau statul la coadă de Black Friday, ci despre un alt tip de adrenalină, unul echivalent cu momente memorabile din anii de liceu, în care îţi puteai face tema în clasă, în timp ce profesoara le aduna pe celelalte. Vom arăta cum se scrie un articol când deadline-ul sparge uşa, în cinci paşi simpli, recunoscând că prezentul articol pune în practică fix această cerinţă!

Tema trebuie amânată până în ultima zi - este o condiţie necesară pentru acumularea energiei care va fi folosită pentru a atinge potenţialul maxim de creativitate.

Unde cafea nu e... nimic nu se desăvârşeşte! Cantitatea de cafea din organism trebuie menţinută la un nivel constant. Şi maxim. Altminteri, nu există inspiraţie, nici viteză maxima de tehnoredactare. Şi ratezi termenul limită trimis peste termenul limită!

Google este prietenul tău. Dacă eşti în pană de idei, Internetul e locul perfect pentru a găsi un subiect decent de articol. Aşa că pregăteşte-te pentru căutări intense şi sute de pagini citite pe diagonală. Şi pentru revelaţia că totul s-a scris şi că nu mai poţi aduce nimic nou oricât ţi-ai stoarce imaginaţia.

Deschide un document şi scrie! Orice început e greu, dar, odată cu primul cuvânt, vor urma şi altele. Ideile vor curge de la sine, cronologic sau nu. Nu te îngrijora, chiar dacă totul pare fără sens: îţi vei edita creaţia după finalizare.

Găseşte o imagine reprezentativă! De preferat, cea mai mare imagine posibilă pentru a distrage atenţia de la banalităţile pe care le-ai scris, sub influenţa adrenalinei şi a unei cantităţi suspecte de cofeină.

Nu uita să-ţi salvezi documentul! Şi gata! Viaţa ta e salvată, asta dacă nu cumva ai băut mai multă cafea decât ai plănuit şi simţi că inima ta va deveni, într-un timp foarte scurt, un organism de sine stătător.

Citit 1509 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.