Cum să faci o fotografie reuşită cu telefonul mobil

Cum să faci o fotografie reuşită cu telefonul mobil
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fost jurnalist, actualmente blogger, scriitor şi pasionat de upcycling, marketing şi fotografie, Bogdan Stoica le-a ţinut tinerilor interesaţi din Galaţi un workshop de fotografie cu telefonul mobil.

Bogdan este şi autorul unei cărţi pe această temă, aşa că sfaturile lui au fost bine primite de cursanţi. Timp de trei ore, tinerii gălăţeni au învăţat cum să focalizeze, care sunt liniile de forţă ale unei fotografii, cum să se folosească de lumină şi cum să-şi pregătească telefonul înaintea unei şedinţe foto. Plin de umor, Bogdan a mai povestit despre unghiul olandez, cum se face un selfie ca la carte, cum se foloseşte un fundal, sau cum faci poze subacvatice fără husă.

“Sunt deja 30 de workshopuri organizate în ţară, am stat de vorbă cu cel puţin 300 de persoane, iar în cartea disponibilă pe net "Cum să faci fotografii bune cu telefonul mobil", toate pozele sunt făcute de cursanţii mei. La workshop vin mai multe feluri de oameni: tineri atraşi de fotografie, care vor să facă poze bine, fotografi debutanţi care nu au înţeles că trebuie să-şi cunoască aparatul foto şi profesionişti, adică cei care au de întreţinut un site sau au vândut produse online, corporatişti care ştiu că hârtiile lor, trimise prin Internet, trebuie să arate cât mai bine”, a declarat Bogdan Stoica.

Bloggerul e ferm convins că telefonul va înlocui, pe viitor, aparatul foto. Şi asta, pentru că noile telefoane fac concurenţă serioasă, prin camerele lor performante, vechilor aparate foto, dar şi pentru că telefonul e mereu la îndemână. “Cu excepţia fotografiilor care trebuie printate în mari dimensiuni sau cele de specialitate (publicitară, pentru catalog de produse), toate celelalte se pot face cu telefonul mobil. Eu am făcut, de exemplu, cu telefonul meu, fotografii pentru un site de bijuterii. Şi au ieşit foarte bine. Vă rog, să vă uitaţi pe site-urile de vânzări, unde veţi găsi doar poze făcute cu telefonul”, explică Bogdan Stoica. Exersând, spune trainerul, într-o săptămână poţi face portrete cu telefonul comparabile cu ale fotografilor premiaţi.

“Partea frumoasă, în fotografie, ca în orice altă artă, e că tu singur stabileşti când e bine. Şi, dacă ţie îţi place mult, o să placă şi altora. Chiar dacă nu faci fotografie de artă, ideea este că nu ai voie să mai faci fotografii proaste, nici măcar cu telefonul: viaţa ta sentimentală şi socială, dar şi jobul depind acum de modul în care te prezinţi pe Internet. Fotografiile spun totul despre tine”, e de părere Bogdan Stoica.

Citit 2340 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.