Martie - luna francofoniei la Dunărea de Jos

Martie - luna francofoniei la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 274 de milioane de persoane - o singură limbă. Francofonii sărbătoresc în luna martie limba şi cultura care îi unesc. Franceza nu este doar limba literaţilor, limba iubirii, a modei sau a gastronomiei, ci şi o limbă a relaţiilor internaţionale, care conferă avantaje considerabile în plan profesional şi academic.

La Galaţi, la Facultatea de Litere, luna francofoniei este sărbătorită printr-o serie de concursuri, ateliere, recitaluri de poezie, vizionări de filme, dar şi mărturii ale studenţilor străini care studiază la Dunărea de Jos. Astfel, la sediul CRU din incinta Facultăţii de Litere (Domnească 111, et. 1, corp AS), tinerii interesaţi vor putea participa, atât dimineaţa, cât şi după amiaza, la o serie de acţiuni menite să îi apropie şi să le permită exersarea limbii franceze.

Miercuri, 14 martie, cu începere de la ora 10,00, va avea loc un atelier de traducere, o prezentare a istoriei limbii franceze, dar şi a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, plus o seară dedicată filmului francez. Vor urma: un recital de poezie romantică, dezbateri pe teme de interes, un concurs de eseuri şi un atelier. Patru studenţi veniţi prin programul Erasmus din Spania şi Turcia vor împărtăşi din experienţa lor la Galaţi, întâlnirea fiind urmată de un mic concurs culinar intitulat "L’ Europe a table: Fête de la Gastronomie", unde cei patru, dar şi colegii lor din România vor găti bucate tradiţionale. Pe final de lună, iubitorii limbii franceze vor trece în revistă obiceiurile de Paşti la români.

Citit 1984 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.