Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Centenarul Marii Uniri, sub genericul ”Un secol de istorie şi istorii”, a fost sărbătorit pe 7 martie 2018 la Şcoala Gimnazială Nr. 26 Galaţi, prin dezvelirea a şapte basoreliefuri reprezentând personalități marcante ale istoriei poporului român, donate şcolii de Asociaţia Frontiera Gălăţeană, al cărei preşedinte este col. Didel Bădărău.

La un secol de la Unire, elevii şcolii le-au adus un omagiu personalităţilor istorice evocate, interpretând cântece patriotice, purtând costume înfăţişându-i pe înaintaşii ale căror basoreliefuri au fost dezvelite într-un cadru oficial (Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza). De asemenea, o parte dintre elevi au fost îmbrăcaţi în uniforme de soldaţi din Primul Război Mondial, acest lucru fiind posibil prin colaborarea cu Asociaţia Tradiţia Militară, al cărei preşedinte este Adrian Tăbăcaru.

Grupul de folclor "Mlădiţe Dunărene", coordonat de mine, alături de prichindeii de la clasa pregătitoare şi clasa I (învăţătoare - Jenica Maizel şi Claudia Panaite) au susţinut un program artistic de mare emoţie şi însufleţire românească.

Citit 1711 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 18:02

1 comentariu

  • postat de Sandu Miercuri, 14 Martie 2018 07:36 109.103.134.*** Link la comentariu
    1
    10

    Foarte frumos.De laudat aceasta initiativa.Si eu am urmat cursurile acestei scoli care a fost prima construita in Galati dupa WW2 si imi amintesc cu mare placere de acei ani cand in locul pietii actuale si a hotelului a fost un teren de sport unde jucam fotbal impreuna cu,copiii celor mutati in blocurile nou construite in centrul orasului.Vazand fotografia din scoala care insoteste articolul mi/am amintit si de culoarul de la parter probabil.Ce nu am inteles este ca panoul din perete se refera la Franta de parca am fi la intrarea in curtea Palatului Versailles.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.