Şcoala Nr. 16 Nicolae Bălcescu. Ziua părinţilor, mai ceva ca-n filme

Şcoala Nr. 16 Nicolae Bălcescu. Ziua părinţilor, mai ceva ca-n filme
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Şcoala Nr. 16 "Nicolae Bălcescu" mirosea mai ceva ca o cofetărie, a vanilie, rom, portocală şi alte arome îmbietoare, în timp ce, în alte clase, forfota şi frenezia cu care se lucra la mici obiecte handmade era mai ceva ca într-o fabrică.

Aceasta era atmosfera de la evenimentul devenit deja tradiţie la această instituţie, "Ziua părinţilor", în care, alături de elevi, au luat loc în bănci mămici, tătici, bunici sau chiar fraţii şi surorile mai mari şi mai mici. Au venit cu drag şi cu bucurie, pentru că unii şi-au mai amintit cum le era pe vremea copilăriei, în timp ce alţii au avut surpriza să descopere la propriii copii talente nebănuite.

Învăţătoarele Camelia Enache şi Monica Tecaru au organizat Candy Class, unde mai ceva ca-n filmul "Charlie şi fabrica de ciocolată" s-au preparat tot felul de dulciuri - fursecuri, foietaje, clătite, dar şi sucuri naturale.

"A fost ca o explozie de voioşie şi îndemânare. Deşi, iniţial, noi aşezasem mesele pe câteva grupe, mămicile au avut ideea bună de a le uni şi a face un mare atelier, în care s-au inspirat şi s-au motivat unii pe alţii. A fost o adevărată lecţie de creativitate şi de implicare", ne spune învăţătoarea Monica Tecaru.

Învăţătoarea Camelia Enache susţine că a fost plăcut impresionată şi de modul în care elevii au ştiut, la târgul organizat la final, să-şi promoveze şi să-şi vândă produsele. "Am strâns în jur de 300 de lei, bani pentru ambele clase. Vrem ca din ei, în săptămâna "Şcoala altfel", să mergem la un spectacol, dar şi la Planetariu şi la Grădina Botanică".

Distracţie şi concentrare maximă au fost şi la clasa unde regina a fost "Savarina bosumflată". "Au ieşit atât de apetisante, bune, însiropate şi aromate, că nu ne-a mai rămas niciuna pentru noi. S-au vândut toate imediat. Vom supune la vot la ora de dirigenţie ce vom face din bănuţii adunaţi. Fie ne cumpărăm ceva util pentru clasă, fie vom organiza o acţiune în săptămâna Şcoala altfel", ne spune profesoara Bianca Aburel.

Mihaela Hârleţeanu este una dintre mămicile nelipsite de la această acţiune: "Îmi place aşa de mult când se organizează "Ziua părinţilor"! Anul trecut am participat la o oră de jocuri şi ştafete, în sala de sport. Ne-am urcat pe pereţi. Anul acesta, la atelierul organizat, am lucrat cu drag, dar ne-am şi distrat. Am ascultat muzică, am dansat. A fost o surpriză pentru fiica-mea că ştiu să dansez pe muzica pe care o ascultă ea!".

Directoarea şcolii, Mariana Mogoş, le-a citit părinţilor, la final, o scrisoare inspirată din învăţăturile Sfântului Ioan Gură de Aur: "Sufletul unui copil este ca o cetate, de aceea construirea ei, de la temelie până la tavan, trebuie să se facă cu cea mai mare grijă şi atenţie".

Citit 1841 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.