Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Școala Nr. 9 Galați

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Școala Nr. 9 Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Ziua Mondială a Apei, Şcoala Gimnazială Nr. 9 a organizat o serie de acţiuni menite să atragă atenţia copiilor şi opiniei publice asupra importanţei apei pentru viaţă, sănătate şi mediul înconjurător.

Parteneri în derularea acestui proiect au fost Apă Canal Galaţi, Agenţia Naţională a Apelor Române şi Agenţia de Protecţia Mediului Galaţi, care s-au implicat activ în susţinerea proiectului cu broşuri, cărţi de colorat, pliante informative, diplome. Tema din acest an, „Nature for Water”, explorează soluţiile bazate pe natură faţă de provocările cu care ne confruntăm în secolul XXI. Campania din acest an se numeşte "Răspunsul este în natură".

Elevii şcolii au făcut o vizită la Societatea Apă Canal Galaţi, unde le-a fost prezentat "drumul” apei, adică cele mai importante puncte ale procesului tehnologic: intrarea, decantarea, filtrarea, clorinarea şi distribuţia apei în reţeaua oraşului. Personalul staţiilor le-au explicat şi cum se face tratarea apei uzate în staţiile de epurare, pentru reintegrarea ei în mediul natural.

Au fost organizate concursuri de prezentări power point, desene paint, dezbateri şi vizite la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii pe tema "Varietatea sistemului acvatic”, expoziţii de desene, afişe ecologice şi proiecte pe tema "Apa, izvor de viaţă”, s-au construit machete şi s-au prezentat amenajări hidroenergetice, s-au construit dispozitive de filtrare a apei de către elevii de gimnaziu, s-a observat calitatea apei în laboratorul sediului Administraţiei Naţionale Apele Române Galaţi. În finalul proiectului, am asistat la o paradă a costumelor eco cu tema "Lumea apelor” şi au fost premiaţi elevii implicaţi în activităţi.

Cunoştinţele dobândite în cadrul proiectului vor fi aplicate şi valorificate în cadrul orelor de ştiinţe, geografie, chimie, biologie şi fizică, dar se are în vedre şi sensibilizarea elevilor şi a întregii comunităţi pentru păstrarea şi protejarea apei.

Citit 2042 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2018 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.