Studenţii gălăţeni, pe podium la Constanţa

Studenţii gălăţeni, pe podium la Constanţa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru "Proiectarea şi modelarea 3D a unui cart cu acţionare electrică", studentul Cristian Lefter din anul III, specializarea TCM, de la Facultatea de Inginerie, a obţinut Premiul I la Conferinţa Naţională a Studenţilor şi Elevilor în domeniul Ştiinţelor Inginereşti TEHNONAV JUNIOR 2018, ediţia a VIII-a, organizată de Universitatea "Ovidius" din Constanţa.

"Am început în septembrie şi încă mai lucrez la simulări. Nu e uşor, practic întâi îl proiectez, apoi construiesc acest cart cu motor electric. Maşina va intra, sperăm noi, şi într-o competiţie cu carturi, ce va avea loc la Galaţi. Eu m-am ocupat de partea de modelare 3D, într-un program special, în care desenez piesă cu piesă şi apoi le asamblez. Premiul mă onorează, am mai participat la competiţii şi concursuri şi vreau să rămân, până la terminarea facultăţii, cel mai bun", a declarat Cristian Lefter.

Şi nu e singurul student gălăţean premiat: o altă echipă formată din tinerii Lucian Jianu, anul IV, şi Cătălina Comşa, anul III, s-a întors de la Constanţa cu Premiul II pentru Proiectarea şi realizarea unui stand pentru studiul comportării compozitelor polimerice la fluaj în mediu criogenic - mai exact comportarea unor materiale solicitate constant la tracţiune, într-o incintă criogenică. "Rolul concursurilor de acest gen e multiplu: studentul lucrează o temă de la faza de enunţ, până la proiectare şi construcţie, la final face şi o prezentare profesionistă în faţa unui juriu, arătând etapele, rezultatele şi perspectivele. E un antrenament în elaborarea lucrării de licenţă sau a oricărei teme în cadrul firmei angajatoare. Apoi, învaţă să lucreze în echipă, să împartă sarcini, astfel încât lucrarea să fie coerentă. Şi, nu în ultimul rând, intră într-o competiţie cu alţi studenţi, îşi verifică nivelul", a explicat prof. dr. Cătălin Fetecău, profesorul care a coordonat ambele echipe. Cei trei sunt membri ai Cercului Ştiinţific Studenţesc din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor. Premiul III şi Menţiunea au ajuns tot la Galaţi, la studentele Ana Flutur, respectiv, Elena Crăciun, pentru două lucrări realizate sub coordonarea şef lucr. dr. ing. Dan Bîrsan: "Strength analysis of the offshore structures under fire action" şi "Dropped object analysis approach".

Citit 3845 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.