Specializare nouă la Brăila - tehnologii şi utilaje pentru ambalare

Specializare nouă la Brăila - tehnologii şi utilaje pentru ambalare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O specializare nouă şi unică în ţară se prefigureză la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila: este vorba de pregătirea tinerilor să lucreze cu echipamente pentru procese industriale, care vizează tehnologii şi utilaje pentru ambalare.

"Suntem în curs de autorizare provizorie. Specializarea a mai rulat la noi, în anii ’90, când studenţii veneau la Brăila să înveţe cum se ambalează mărfurile. Am constatat, din discuţiile cu patronatul, că e un mare deficit pe piaţa muncii în acest domeniu, aşă am decis să reînfiinţăm specializarea. Practic, ne adresăm celor care vor lucra în fabricile de hârtie, pe utilajele de ambalare", a declarat prof. univ. dr. ing. Cristian Silviu Simionescu, decanul Facultăţii de la Brăila.

Dacă va primi undă verde, specializarea va rula din toamna acestui an şi va avea locuri atât la buget, cât şi la taxă. Admiterea se va da la algebră (test grilă), la fel ca la celelalte specializări de la inginerie mecanică. Finalitatea programului de licenţă se traduce prin faptul că vor fi pregătiţi ingineri capabili să lucreze pe utilajele performante de pe liniile de ambalare. "Practic, în fabricile actuale, nu mai există personal calificat, fiecare patron fiind nevoit să îşi specializeze doi, trei angajaţi pe ambalare. Cred că ar veni să înveţe la Brăila tineri din toată ţara, având în vedere că suntem primii care ne-am gândit la aşa ceva", a explicat Simionescu.

Citit 1577 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.