Elevii, lângă pădurarii gălăţeni, în ”Luna plantării arborilor”

Elevii, lângă pădurarii gălăţeni, în ”Luna plantării arborilor”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 15 martie-15 aprilie, declarată „Luna plantării arborilor”, Direcţia Silvică Galaţi a susţinut mai multe activităţi, unele practice, de plantare de puieți în fondul forestier sau în incinta unităților de învățământ, iar altele, de conștientizare a rolului şi importanţei pădurii şi de educare a tinerei generaţii în spiritului dragostei faţă de natură şi de valorile acesteia.

Şeful Ocolului silvic Hanu Conachi, ing. Florin Arghire, a participat la o lecţie deschisă despre natură, alături de elevi ai Şcolii generale nr. 3 Lieşti. Micuţii au aflat astfel lucruri inedite despre pădure, speciile forestiere şi speciile de vânat, modul în care sunt produşi puieţii în pepinierele silvice, perioada şi modalitatea de plantare a lor, dar şi aspecte mai puţin cunoscute ale meseriei de pădurar.

În cadrul proiectului „O viaţă verde”, Casa de Cultură Tecuci a organizat un simpozion organizat de Asociația Clubului de Ştiințe GEEA şi în parteneriat cu Ocolul silvic Tecuci, Colegiul Național „Calistrat Hogaş”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala gimnazială „Iorgu Iordan”, Şcoala gimnazială nr.1 Munteni şi Şcoala gimnazială nr. 1 Drăgăneşti. S-au dezbătut teme privind ecosistemele forestiere, despăduririle şi efectele lor, pădurile existente în zona Tecuciului şi a localităților limitrofe, aplicaţii practice privind recunoaşterea speciilor forestiere sau elementelor floristice. A fost prezentată şi o expoziţie de fotografii făcute de pasionaţii de natură, cele mai reuşite dintre ele fiind premiate.

Citit 1613 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.