#WeAreNATO | Oficiali militari de rang înalt au discutat cu studenţii gălăţeni
Foto: Remus Basalic

#WeAreNATO | Oficiali militari de rang înalt au discutat cu studenţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un eveniment inedit a avut loc, joi, 7 iunie 2018, în Aula Magna a Universităţii "Dunărea de Jos". Studenţi ai universităţii de stat din Galaţi au participat la #WeAreNATO, o întâlnire de informare cu privire la obiectivele NATO în România şi la rolul ţării noastre în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Printre vorbitori s-au numărat generalul de brigadă Iulian Berdilă, şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General, şi generalul de brigadă Thomas Carden jr., locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est.

Dincolo de temele abordate de invitaţi, întrebările venite din partea studenţilor şi a profesorilor prezenţi în sală au condus discuţia către cele mai importante aspecte legate de apărarea naţională: infrastructura militară deficitară a României, văzută ca o problemă de securitate naţională; utilitatea unei posibile baze NATO la Galaţi; trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la MApN; alocarea a 2 la sută din PIB pentru Apărare etc..

Mai multe detalii despre subiectele discutate şi despre întâlnirile #WeAreNATO puteţi afla accesând website-ul www.nato.int/wearenato.

Citit 1980 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2018 17:34

1 comentariu

 • postat de IC
  Sâmbătă, 09 Iunie 2018 05:47
  86.125.62.***
  Acesti oficiali de rang inalt ori fi auzit de partea a doua a sloganului psd-ist de la miting .."NU SECURITATII " ,nu vor considera oare ca Romania psd-ista vrea sa renunte la securitatea garantata de NATO si USA ? Sigur ca ,sloganul nu se adreseaza securistilor , mai vechi si mai noi ,care impaneaza toate structurile PSD-ului .Doamne ce miting grozav , sa te aduni in fata guvernului tau ,sa strigi , sa tambitezi .... impotriva ta si a tovarasilor tai... ca opozitia-i amortita ... Eventual s-a gandit o minte diabolica sa schimbe scopul declarat al protestului si sa treca pe "jos Johannis ,demisia ,suspendarea " ... eu asa prezic.... sau poate "Dreptate pentru Dragnea"..
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.