ADMITERE UNIVERSITATEA GALAȚI | Un sfert de locuri neocupate la ”Dunărea de Jos”

ADMITERE UNIVERSITATEA GALAȚI | Un sfert de locuri neocupate la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După prima etapă de admitere, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au mai rămas disponibile 409 locuri la buget, cam un sfert din totalul scos la concurs. "E o admitere normală, în parametri în care ne aşteptam, nu am avut surprize. Locuri la buget au rămas cam peste tot, cu excepţia Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, a Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi a celei de Educaţie Fizică şi Sport", a declarat prorectorul Ştefan Baltă.

La admiterea din acest an au fost şi olimpici, cei mai mulţi fiind înscrişi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Peste 100 de absolvenţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" au optat pentru a doua facultate, încântaţi că vor beneficia de reducerea de 50 la  sută a taxei de şcolarizare. Dintre aceştia, 40 au fost declaraţi admişi. Cei mai mulţi vor urma specializările Kinetoterapie şi Ştiinţele Educaţiei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. "E o cifră foarte bună, având în vedere că am făcut publicitate puţină. Vom acorda aceleaşi facilităţi şi la admiterea din toamnă", a explicat Ştefan Baltă.

Îi menţionăm şi pe cei 366 de absolvenţi care s-au înscris pe locurile speciale la categoria Români de pretutindeni, cei mai mulţi provenind din Republica Moldova, dar şi din Ucraina şi Albania. La bilanţ nu participă Facultatea de Medicină şi Farmacie, cea mai căutată din Universitate, unde abia săptămâna aceasta au loc probele de admitere.

Universitatea "Dunărea de Jos" a scos la concurs, pentru admiterea din iulie, la cele 13 facultăţi, 3.518 locuri, din care 1.661 la buget.

Citit 7244 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.