Admitere pe bază de dosar la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Admitere pe bază de dosar la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sesiunea a II-a de admitere la ciclul I de studii universitare de licenţă va debuta pe 6 august. De această dată, concursul va fi pe bază de dosar, iar candidaţii trebuie să aibă la înscriere diploma de bacalaureat în original.

Admiterea se va desfăşura etapizat, cu afişări intermediare, până pe 15 septembrie, aşa că cei care se grăbesc pot prinde unul din cele 410 locuri la buget şi 1.262 cu taxă, rămase libere după prima sesiune de vară. Astfel, în prima etapă, în intervalul 6-17 august, orele 9,00 - 14,00, fără sâmbătă şi duminică, vor avea loc înscrieri pentru toate facultăţile unde sunt locuri disponibile, la sediul central al Universităţii, din str. Domnească nr. 47. Probe eliminatorii se vor da pe 18 august, doar de către cei care optează pentru Facultatea de Arte şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. După afişarea rezultatelor, cea de-a doua etapă va avea loc în intervalul 20-31 august, iar cea de-a treia, şi ultima, între 3 şi 15 septembrie. Probe eliminatorii pentru arte şi sport vor mai fi pe 1 şi 16 septembrie. Înscrierile pentru Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila au loc la sediul din strada Calea Călăraşilor nr. 29, după același calendar. Pe 17 septembrie se va trage linie şi vor fi afişate rezultatele finale.

Locuri disponibile în a doua sesiune

Sunt facultăţi care mai au disponibile doar locuri cu taxă. E vorba de Facultatea de Arhitectură Navală (7 locuri) şi Facultatea de Educație Fizică și Sport (65 de locuri). Cele mai multe locuri rămase libere la buget sunt la Facultatea de Inginerie, unde 91 de candidaţi pot urma o specializare fără să plătească, iar alţi 188, doar cu plată. Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică dispune de 73 de locuri la buget şi 127 de locuri la taxă, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor scoate, pentru sesiunea a II-a de admitere, 63 de locuri la buget, şi 84 de locuri la taxă, iar la Brăila, la Facultatea de Inginerie și Agronomie, sunt 74 de locuri la buget şi 56 de locuri la taxă. Mai puţine locuri la buget au, pentru admiterea a II-a, Facultatea de Litere (32), Facultatea de Științe și Mediu (25), Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (28), Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice (1), Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (13) şi Facultatea de Arte (13).

Se păstrează facilităţile pentru absolvenţi şi copiii cadrelor didactice

Şi în a doua sesiune, absolvenţii Universităţii care optează pentru o doua facultate la "Dunărea de Jos" vor beneficia de taxe de şcolarizare la jumătate. În plus, copiii absolvenţilor vor beneficia de reducerea taxei de înscriere cu 50 de lei. Copiii cadrelor didactice sau cei aflaţi în dificultate sunt scutiţi de taxa de înscriere. Mai multe detalii găsiţi pe www.admitere.ugal.ro.

Citit 14504 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2018 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.