Ar putea fi Galaţiul oraş turistic?

Ar putea fi Galaţiul oraş turistic?
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" a trimis Primăriei Galaţi un Memoriu, rezultat în urma dezbaterii organizate în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" pe tema "Galaţi, oraş turistic la Dunăre". Documentul conţine principalele propuneri care ar contribui la promovarea oraşului din punct de vedere turistic, în viziunea celor 20 de participanţi. Există două direcţii de lucru: Galaţiul ar putea, pe de o parte, să valorifice în scop turistic Dunărea, iar pe de altă parte, componenta sa industrială. Asta înseamnă să celebrăm Ziua Oraşului pe 29 iunie, să organizăm competiţii sportive pe fluviu (concursuri de pescuit, caiac-canoe) şi curse regulate cu navale de pasageri, cu destinaţia Brăila, Tulcea, Sulina, să avem o faleză cu terase de belvedere, pregătită pentru prezentarea taberelor de sculptură şi pentru ca turiştii de pe navele de croazieră să poată opri pentru o masă tradiţională pescărească şi degustare de vinuri.

"Galaţiul pierde 300-400 de turişti lunar: cei de pe vasele de croazieră opresc la noi, dar se duc cu autocarele în Republica Moldova", a explicat Bogdan Radu-Brânzan, preşedintele onorific al Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu".

Pe de altă parte, vizitarea unor întreprinderi dezafectate, din perioada comunistă, ar putea atrage turiştii nostalgici, se arată în memoriu. S-a mai propus: valorificarea Turnului TV prin transformarea sa într-un simbol al oraşului, amenajarea centrului istoric, finalizarea restaurării Porţii Turceşti şi a siturilor arheologice de la Tirighina-Castrul roman, transformarea "Pescăriilor Statului" în "Muzeu al Dunării, navigaţiei şi pescuitului". "Ne trebuie un brand de oraş, o poveste despre identitatea şi tradiţia sa, un site de promovare, cu oferte turistice şi obiective de vizitat şi amplasarea unor magazine cu suveniruri, materiale de promovare (hărţi, broşuri). Aşteptăm un răspuns din partea autorităţilor şi vom vedea ce vom face de aici încolo", a declarat Bogdan Radu-Brânzan, preşedintele onorific al Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu".

Citit 4139 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 18:50

3 comentarii

 • postat de IC
  Miercuri, 17 Octombrie 2018 15:30
  86.124.201.***
  Muzeul pescuitului a fost /va fi amplasat in Padurea Garboavele ,Pescariile statului sunt o ruina , faleza are schini ,nu belvedere ,Turnul Tv s-a privatizat iar memoriul bine intentionat ale celor de la "Galati ,orasul nostru " a fost repartizat viceprimarului Picu ,acesta s-a antepronuntat ,daca nu-s bordeluri ( cu fetite care sa antreneze pensionarii, de pe vasele de croaziera ,poate si ceva gigolo pentru babe )fara droguri ,pe care sa le consume turistii si care sa nu vada mizeria de oras in care au poposit si fara cazinouri ,turism nu e..........Brava Picule , mai ai frati acasa ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de rodax
  Marți, 16 Octombrie 2018 18:37
  109.103.134.***
  mai bine ii puneti pe turisti sa faca bungee-jumping de pe turnul de televiziune.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Marți, 16 Octombrie 2018 16:14
  164.139.12.***
  Ar putea fi orice, dar nu o sa fie!
  3
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.