Săptămâna porţilor deschise, la Şcoala Nr. 22

Săptămâna porţilor deschise, la Şcoala Nr. 22
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Până pe 26 octombrie, Şcoala Nr. 22 organizează "Săptămâna porţilor deschise", care a debutat cu o activitate dedicată Centenarului Marii Uniri, desfăşurată în parteneriat cu asociaţiile "Frontiera gălăţeană" şi "Galaţi, oraşul meu", care au donat unsprezece basoreliefuri cu conducători marcanţi ai poporului român, şi cu asociaţia "Tradiţia militară".

O lecţie veritabilă de istorie a susţinut domnul colonel în rezervă  Didel  Bădărău, care a trecut în revistă toate personalităţile de pe basoreliefuri: Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Regina Maria şi Regele Ferdinand I.

Colonelul în rezervă Adrian Tăbăcaru, de la Asociaţia "Tradiţia militară", a prezentat câteva ţinute militare purtate cu mândrie de elevii şi profesorii şcolii: Decebal, ofiţeri cu diferite grade, soldaţi, o soră medicală.

După semnarea actelor oficiale de donaţie s-a desfăşurat o slujbă religioasă de sfinţire a basoreliefurilor. În încheiere, elevii şcolii au susţinut un program artistic dedicat Centenarului Marii Uniri, care a impresionat şi emoţionat prin calitate şi abordarea aleasă.

Pe parcursul întregii săptămâni, Şcoala Nr. 22 va fi vizitată de aproximativ 300 de preşcolari de la grădiniţele din circumscripţie şi de părinţii acestora, care vor desfăşura activităţi interactive cu elevii şi profesorii.

Citit 5473 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.