Dezbatere împotriva abuzurilor on line

Dezbatere împotriva abuzurilor on line
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Casa Corpului Didactic organizează, astăzi, în cadrul programului "Ora de net" o dezbatere cu titlul "Împreună pentru siguranţa online a copiilor". La dezbatere vor participa reprezentanţi au mai multor instituţii partenere, care vor realiza în acest program o serie  de mai multe activităţi.

Printre temele care vor fi abordate se numără: hărţuirea şi reputaţia online, dependenţa, sextingul, ademenirea, cetăţenia digitală, conţinutul ilegal şi dăunător. De asemenea, iniţiatorii vor pune accent pe alternative sănătoase de direcţionare a timpului petrecut online în beneficiul dezvoltării copiilor.

Proiectul Ora de Net se desfăşoară din 2008, când a fost lansat sub numele Sigur.info. În acest timp, peste 360.000 de copii şi 95.000 de părinţi şi profesori au beneficiat de informare sau consiliere şi mai mult de 8.000 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate. Peste 5.000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat în cei opt ani de activitate, interacţionând cu peste 2.600 de instituţii de învăţământ din toate judeţele ţării.

Citit 986 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.