Peste 6.500 de profesori români au emigrat

Peste 6.500 de profesori români au emigrat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Peste 6.500 de profesori români au plecat să muncească în străinătate, în ultimii 20 de ani. Statisticile îngrijorătoare apar într-un raport recent al Comisiei Europene. Dascălii au cerut şi recunoaşterea profesiei pentru a putea preda la catedră în alte state, iar ţara care a adoptat jumătate dintre profesorii plecaţi este Marea Britanie. Şi ţările scandinave atrag din ce în ce mai multe cadre didactice. Dintre cei 500 de învăţători care au plecat, peste 200 sunt în Norvegia şi Danemarca. Suedia a atras, în schimb, cei mai mulţi educatori plecaţi din România, anunță Digi 24.

Raportul Comisiei Europene arată că 6.575 de dascăli români au cerut recunoaşterea profesiei peste hotare. Mai bine de 5.700 dintre aceștia sunt profesori de gimnaziu şi liceu. Peste jumătate dintre aceştia au emigrat în Marea Britanie, mai mult de o mie au plecat în Italia, iar aproape 700, în Germania, relatează Digi 24.

Sătui de neajunsuri, au plecat din ţară şi învăţătorii. Iar ţările care i-au atras sunt cele nordice, recunoscute dealtfel pentru sistemul bun de învăţământ. Din cei 500 de învăţători care au plecat, 124 au cerut să îşi exercite profesia în Norvegia. Şi educatorii le calcă pe urme! Potrivit documentului, 300 şi-au echivalat cunoştinţele pedagogice în altă ţară. Cei mai mulţi, în număr de 66, au ales Suedia.

Citit 1117 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 18:18

1 comentariu

  • postat de merlot Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 08:53 109.102.130.*** Link la comentariu
    0
    4

    acestea sunt inteligente și primesc respect în noua lor patrie

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro