Echipa gălăţeană Microbots INC a adus acasă argintul mondial
Foto: Echipa Microbots INC

Echipa gălăţeană Microbots INC a adus acasă argintul mondial
Locul 2 la World Robot Olympiad
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa Microbots INC a prezentat ieri, 27 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Galaţi, proiectul "Microgreens - Vending Machine" - un automat robotizat autonom care creşte microplante.

Echipa este formată din elevii David Raul Călugăru şi David Mihai, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", şi Ştefan Stoian, de la Colegiul Naţional "Mircea Eliade" şi a fost medaliată cu argint la World Robot Olympiad, categoria Open, eveniment ce a avut loc în Chiang Mai, Thailanda.

Robotul realizat de cei trei tineri gălăţeni este un concept care are potenţialul de a trece de la faza de prototip la producţia efectivă, reprezentând un automat al cărui scop este de a distribui hrană vie, încurajând alimentaţia sănătoasă, în detrimentul celei de tip junk food.

Automatul găzduieşte, de fapt, o minifermă care creşte plante pentru salată. Robotul, având dimensiunile de 1,20 metri, 60 cm înălţime şi, respectiv, 60 cm lăţime, pregăteşte patul de germinare, însămânţează şi udă seminţele. La trei zile după ce au fost udate, sistemul autonom furnizează printr-un sistem de leduri lumina necesară fotosintezei. După încă trei zile, microplantele pot fi vândute.

Întrebată care va fi preţul produsului finit, Marinela Buruiană, coordonatoarea lotului şi a Clubului de Robotică "Sophia Science", ne-a răspuns că acesta va atinge suma de 6,9 lei, cuprinzând un cost de producţie de 2 lei.

Sistemul de încasare a banilor va putea fi implementat în viitor, având posibilitatea de a oferi cumpărătorilor inclusiv rest.

După părerea acesteia, automatul poate fi montat cu succes atât în şcoli, cât şi în turnurile de birouri, unde se află cel mai mare segment de consumatori.

În foto 1, echipa Microbots INC; foto 2, echipa şi coordonatoarea Marinela Buruiană; foto 3, automat robotizat

Citit 3788 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 23:52

1 comentariu

 • postat de Mandra de voi
  Miercuri, 28 Noiembrie 2018 06:20
  86.124.202.***
  Dragi copii olimpici,
  dati-mi voie sa va transmit un mesaj: sunt mandra de voi! Si, va felicit, pentru ca ati muncit si ati vrut sa aratati ca, se poate. Si ca imi pare rau ca cineva, care nu poate mai mult decat sa faca un " copy-paste", nu a reusit sa gaseasca resurse finaciare sa va rasplateasca, asa cum meritati. Si vreau sa-l felicit pe prof. Atanasiu care a incercat (inclusiv cei 10% in plus). Am avut o experienta similara cu fiul meu acum cativa ani, care a castigat o medalie la un concurs international, care era trecut in calendarul Ministerului Invatamantului, dar am primit un raspuns stupid gen ca a fost ''un artificiu''. Acum, fiul meu este foarte apreciat la o universitate britanica, unde face parte dintr-o echipa de cercetare cu rezultate fantastice (A facut fizica cu prof. Atanasiu. Multumim, domnule profesor!).
  Consider foarte interesant proiectul vostru, si sunt sigura ca o sa mai aud de voi. Rog profesorii sa va ajute in continuare si sa gaseasca resursele necesare.
  MULTUMESC, copii!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.