Cei mai frumoși brazi ecologici vă așteaptă să-i luați acasă

Cei mai frumoși brazi ecologici vă așteaptă să-i luați acasă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cea de-a IV-a ediţie a Brad-Engineering și-a desemnat, joi, câștigătorii, iar brăduții lor, care de care mai frumoși și mai ingenioși, își caută cumpărători.

Premiul I a revenit studentului Paul Gabriel Iorga, care a realizat, prin proiectare pe calculator, decupare, polizare şi sudare un brad al Centenarului, cu 100 de ochi tricolori, de dimensiuni diferite, ce reprezintă, aşa cum scrie în prezentarea sa: “Ochii strămoşilor noştri, aţintiţi asupra noastră.” Paul spune că a lucrat cam o săptămână la el şi că a dorit astfel, printr-o idee creativă, care să îmbine şi tehnica, să marcheze Anul Centenar.

Locul II a revenit studentelor Elena Mădălina Tudose şi Parashqevi Kaftani, de la Inginerie Industrială, din echipa Engi Sprocket, care au realizat un brad din …pinioane şi lanţ de bicicletă. “Am găsit pur şi simplu pinioanele în laborator şi ne-am chinuit să le sudăm. Suportul e din lanţ de bicicletă iar vârful e sigla Facultăţii de Inginerie. Pentru că bradul are un echilibru instabil, spunem că el poate şi dansa”, au declarat realizatoarele.

Premiul III le-a revenit studenţilor Echipei Smart Christmas Tree de la Autovehicule rutiere, care s-au înscris în concurs cu un brad din leduri programabile. Aceştia sunt: Alexandru Pricope, Julien Diaconu, Nicolae Cosmin Chiriac, Dragoş Onu.

Premiile speciale au vizat mai mult creativitatea şi au revenit echipei Blondastrelor care au făcut, cu mult migală, un brad din discuri de polistiren tăiate manual, elevilor din clasa a XI de la Liceul Traian Vuia, pentru un brad ingenios, realizat integral din CD-uri şi dopuri de plastic şi studenţilor din anul I de la Inginerie, care au pus în aplicare toate cunoştinţele lor de la disciplina Geometrie descriptivă şi au realizat un brad împodobit cu forme geometrice.

Idei interesante şi brazi care vă aşteaptă să îi cumpăraţi

Un brad remarcat de juriu a fost cel realizat din licheni, de patru studente de la Inginerie.  ,,Este 100% natural, lipit cu un silicon special. Nu se udă, poate rezista şi 10 ani, este bun pentru sănătate pentru că absoarbe umiditatea şi vara ne protejează de insecte”, a explicat Roxana Dediu, una dintre realizatoare. Apoi, trebuie să mai spunem că anul acesta au fost la mare căutare brazii dotaţi cu camere video: Echipa “Informaticienii trăzniţi” de la Inginerie a realizat un brăduţ pe o tricicletă care îl poate recunoaşte şi urmări pe Moş Crăciun, iar cei din Echipa “PolistiRenii”, de la Automatică şi Calculatoare, au construit un brad din materiale reciclabile, dotat cu o cameră care poate supraveghea totul în jur. Aşa că Moşul nu mai poate avea secrete! Au mai fost în concurs: Bradul şoseţel şi bradul-bibliotecă al celor de la CNVA, brazi decoraţi cu nasturi şi sfoară (Colegiul “Costache Conachi” din Pechea şi Echipa Darby), brazi din carton şi hârtie, dar şi din pet-uri, linguri sau furculiţe sudate. ,,La cea de-a patra ediţie, creaţiile au fost de dimensiuni mai mici, dar foarte ingenioase. Mi-aş dori ca, pe viitor, tot mai mulţi profesori să-i implice pe elevi şi să-i înveţe să-şi ducă proiectele la bun sfârşit. La anul, Brad-Engineering va fi organizată integral de studenţi şi va avea două secţiuni separate: una pentru elevi şi una pentru studenţi”,a spus prof. dr. Cătălin Fetecău de la Facultatea de Inginerie. Preţurile brazilor variază de la câteva sute de lei la 1000 de lei. Cei care nu vor fi cumpăraţi vor fi donaţi de fiecare echipă în parte.

Citit 2928 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2018 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.