Practică națională şi internaţională pentru studenţii gălăţeni

Practică națională şi internaţională pentru studenţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

200 de studenţi de la licenţă şi masterat de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vor beneficia de stagii de practică naţionale, iar alţi 50 vor putea să meargă să înveţe meserie în străinătate, în cadrul unui proiect derulat de instituţia de învăţământ superior în parteneriat cu Fundaţia SATEAN din Brăila şi cu Asociaţia UTC – Umbria Training Center din Italia.

Intitulat „Sprijinirea tranziţiei studenţilor din domeniul ingineriei către piaţa muncii prin stagii de practică inovatoare” (PRACTINOV), proiectul, care va dura doi ani de zile şi vizează 250 de studenţi de la "Dunărea de Jos", se deschide astăzi şi îşi propune revizuirea modalităţii de organizare a serviciilor de orientare şi consiliere profesională a studenţilor de la mai multe facultăţi tehnice. Este vorba de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi Facultatea de Arhitectură Navală. Obiectivul principal este creşterea nivelului de calitate în pregătirea practicii, pentru ca tinerii să-şi poată menţine locul de muncă pe timp îndelungat. 

“În ultimii ani a devenit esenţial ca stagiile de practică studenţească să se facă la firme/instituţii de profil în care tinerii să intre în contact cu probleme reale existente pe piaţa muncii. Avem experienţa proiectelor anterioare, pe care le derulăm din 2015, când toţi studenţii care au făcut practică au reuşit să se angajeze după terminarea studiilor. Pornim de la mediul de afaceri către cel universitar, dorim să facem şi o bază de date cu potenţiali angajatori, atât din ţară cât şi din străinătate, astfel încât să creştem şansele absolvenţilor noştri de a fi integrați pe piața muncii la finalizarea studiilor. Sunt 50 de studenţi care vor face practică în Italia, dar elementul de noutate îl conferă colaborarea cu Fundaţia SATEAN din Brăila, care îi va consilia pe tineri să dezvolte şi proiecte de implementare start-up-uri. Deci mergem şi pe partea aceasta de business, adică îi învăţăm cum să îşi dezvolte propria afacere”, a declarat conf. dr. Ciprian Vlad, managerul de proiect.

La lansare participă decanii facultăţilor implicate, angajatori din Galaţi şi din regiune şi tineri interesaţi de practică în ţară sau în Italia. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând din 29 octombrie 2018. Conferinţa de lansare a proiectului are loc astăzi, de la 9,00, în Sala Senatului, din strada Domnească nr. 47.

Citit 1622 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.