Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cea de-a VI-a ediţie a Concursului de artă plastică "Conexiuni", organizat de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi, şi-a desemnat câştigătorii. Nouă elevi de clasa a XI-a, de la Liceul de Artă "D. Cuclin", Cătălin Marin, Miruna Lupea, Ana-Maria Dranga, Andreea Piticaş, Beatrice Vrânceanu, Dragoş Anghele, Claudia Riza, Narcisa Văsii, Andreea Ghioci, au lucrat, timp de 10 zile, în Spaţiul Cultural deschis “Nicolae Mantu”, pe o temă care a împletit arta cu ingineria. Cele mai bune lucrări au fost premiate de un juriu format din sculptorii Liviu - Adrian Sandu şi Denis Brînzei.
Premiul Conexiuni revine anul acesta elevei Claudia Riza, Premiul pentru grafică merge la Narcisa Văsii, Premiul pentru pictură ajunge la Ana-Maria Dranga, iar Premiul pentru Ceramică a fost atribuit lui Dragoş Anghele. “Concursul devenit deja tradiţie, şi-a propus să promoveze tinerele talente de la “Dimitrie Cuclin” şi să împletească arta cu ingineria. Unii dintre participanţii de anul acesta au fost şi la ediţia precedentă şi progresul lor este evident. Anul acesta am avut lucrări de ceramică şi o lucrare de gravură. Toate vor rămâne până la sfârşitul anului pe simeze în spaţiul expoziţional deschis şi pot fi achiziţionate de iubitorii de frumos”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, organizatorul evenimentului. Elevii participanţi au fost îndrumaţi de profesorii Cornel Corcăcel, David Sava şi Mugurel Vrînceanu. Valoarea totală a premiilor oferite de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a fost de 900 lei. Alături de diplome, elevii au mai primit obiecte promoţionale din partea ArcelorMittal.

Citit 2417 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2018 17:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro