Daria Hărăbor, premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale

Daria Hărăbor, premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale
Daria Hărăbor, alături de directorul Şcolii nr. 29, Florin Andronic
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Daria Hărăbor este singura elevă din Galaţi care a fost premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru performanţa internaţională la Olimpiada de Astronomie, de unde a adus României o medalie de aur.

Pe lângă diploma de excelenţă, Daria Hărăbor a primit şi suma de 9.720 de lei, aşa cum prevede ordinul de ministru. Alături de ea au fost cei doi mentori care au pregătit-o, profesoara de fizică Lucia Popa şi muzeograful Ovidiu Tercu, de la Observatorul Astronomic, ambii primind, de asemenea, diplome şi bani.

Felicitată a fost şi instituţia de învăţământ la care a învăţat olimpica internaţională, Şcoala Nr. 29. Directorul Florin Andronic, care a fost prezent la festivitate, ne-a declarat: "A fost emoţionant să fim alături de elita întregii ţări. Şcoala Nr. 29 a primit diplomă de excelenţă, dar şi promisiunea unui premiu în bani (aceeaşi sumă ca pentru Daria), din care ne propunem să dotăm laboratorul. Ne dorim ca Daria să aducă şi alte premii colegiului unde este acum, dar şi ca elevii noştri să ne ofere posibilitatea de a mai urca pe o astfel de scenă, pentru că potenţial avem".

Citit 6679 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 15:01

2 comentarii

 • postat de Vali
  Marți, 08 Ianuarie 2019 11:07
  5.13.136.***
  Bravo, pt. toti! O mentiune speciala pt. Ovidiu Tercu, un pasionat de Astronomie......cum nu sunt multi in Romania.
  0
  3
  Raportează
 • postat de silvia lazar
  Luni, 07 Ianuarie 2019 18:32
  92.85.61.***
  Felicitari Daria!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.