Daria Hărăbor, premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale

Daria Hărăbor, premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale

Daria Hărăbor, alături de directorul Şcolii nr. 29, Florin Andronic
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
2 comentarii

Daria Hărăbor este singura elevă din Galaţi care a fost premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru performanţa internaţională la Olimpiada de Astronomie, de unde a adus României o medalie de aur.

Pe lângă diploma de excelenţă, Daria Hărăbor a primit şi suma de 9.720 de lei, aşa cum prevede ordinul de ministru. Alături de ea au fost cei doi mentori care au pregătit-o, profesoara de fizică Lucia Popa şi muzeograful Ovidiu Tercu, de la Observatorul Astronomic, ambii primind, de asemenea, diplome şi bani.

Felicitată a fost şi instituţia de învăţământ la care a învăţat olimpica internaţională, Şcoala Nr. 29. Directorul Florin Andronic, care a fost prezent la festivitate, ne-a declarat: "A fost emoţionant să fim alături de elita întregii ţări. Şcoala Nr. 29 a primit diplomă de excelenţă, dar şi promisiunea unui premiu în bani (aceeaşi sumă ca pentru Daria), din care ne propunem să dotăm laboratorul. Ne dorim ca Daria să aducă şi alte premii colegiului unde este acum, dar şi ca elevii noştri să ne ofere posibilitatea de a mai urca pe o astfel de scenă, pentru că potenţial avem".

Citit 4703 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 15:01

2 comentarii

 • postat de Vali Marți, 08 Ianuarie 2019 11:07 5.13.136.*** Link la comentariu
  0
  3

  Bravo, pt. toti! O mentiune speciala pt. Ovidiu Tercu, un pasionat de Astronomie......cum nu sunt multi in Romania.

  Raportează
 • postat de silvia lazar Luni, 07 Ianuarie 2019 18:32 92.85.61.*** Link la comentariu
  0
  7

  Felicitari Daria!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro