Memoriu pentru înfiinţarea Polului Regional Galaţi-Brăila

Memoriu pentru înfiinţarea Polului Regional Galaţi-Brăila
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Asociaţia Galaţi, oraşul meu cere autorităţilor din Galaţi şi Brăila - Primării şi Consiliile Judeţului - dar şi Preşedintelui şi Guvernului României, într-un memoriu, înfiinţarea Polului Regional „Dunărea de Jos” Galaţi-Brăila. Argumentul principal este atragerea investiţiilor în cele două oraşe port, aflate la o distanţă de doar 15 km, prin construirea unei infrastructuri moderne, conectată la marile proiecte naţionale, care ar permite ca întreaga regiune să devină atractivă pentru investitori.

“În acest moment, zona este izolată, deconectată de restul ţării, fără perspective de dezvoltare, cu o rată impresionantă de depopulare. Considerăm că apariţia podului peste Dunăre şi conectarea rutieră a acestuia cu o infrastructură modernă reprezintă cheia schimbării situaţiei îngrijorătoare în care ne aflăm”, se arată în Memoriu. În document sunt trecute şi proiectele de infrastructură rutieră care ar trebui să fie conectate la podul peste Dunăre: lărgirea la 4 benzi a actualului DN 22 B (şoseaua de pe dig) Galaţi-Brăila şi transformarea în drum expres a DN 21(E 584) Brăila-Drajna, cu conexiune la A3 (Autostrada Soarelui); transformarea în drum expres a DN 25 Galaţi-Tecuci-Tişiţa, cu legătură la viitoarea autostradă a Moldovei şi joncţiune cu Autostrada Unirii; modernizarea segmentului din E 87 spre frontiera cu R.Moldova, spre Zona Liberă Galaţi, Port Bazinul Nou şi Calea Prutului şi conectarea acestora la centura ocolitoare a Galaţiului. “E un demers civic necesar dată fiind situaţia îngrijorătoare în care ne aflăm. Considerăm că dacă nu ne implicăm, nu reacţionăm, nu impulsionăm clasa politică, suntem părtaşi la moartea acestei zone şi nu ne dorim acest lucru. Aşteptăm un răspuns şi o invitaţie la dialog”, a declarat Bogdan Radu Brînzan, preşedinte onorific al Asociaţiei Galaţi, oraşul meu.

Citit 2452 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 21:56

1 comentariu

 • postat de Elena
  Marți, 22 Ianuarie 2019 18:27
  188.24.249.***
  Ce așteptați, să vă dea undă verde cei de la București ? Înseamnă că nu ne dorim destul dacă așteptăm” învoire”.. De ce nu facem ca orașele din vest? Să luăm singuri fonduri europene și să facem ceva concret. Noi nu putem să reabilităm cum trebuie o stradă, rămân gropi, cârpituri, asfalt spart, noroaie....vezi mini șantierele din oraș...În Franța treceam zilnic cu nepoțica printr-un mare șantier, pietonii aveau trotuar special care se spăla de căte ori se innoroia !!!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.