Grevă japoneză la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională

Grevă japoneză la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Angajaţii de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), alături de alţi colegi din întreaga ţară, au organizat, astăzi, între orele 10,00 şi 12,00, un protest sub formă de grevă japoneză, purtând banderole albe în timpul activităţilor prestate.

Ei cer Ministerului Educaţiei Naţionale eliminarea unor discriminări şi a unor interpretări eronate ale prevederilor legale, care au determinat diminuarea unor drepturi şi eliminarea altora. Angajaţii CJRAE sunt nemulţumiţi de faptul că nu primesc sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută dar şi de faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale are intenţia de a tăia sporul de 15 la sută pe care îl primesc în acest moment pentru activităţile educative pe care le desfăşoară cu elevii cu cerinţe speciale. Angajații CJRAE cer ministerului medierea de urgență a litigiului și rezolvarea problemelor.

În acelaşi timp, angajaţii CJRAE continuă protestul început săptămâna trecută prin purtarea banderolelor tricolore, în semn de protest faţă de nerezolvarea problemelor de ordin general din sistemul educaţional.

Citit 1850 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.