Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu studenţii

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu studenţii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit vineri cu studenții Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cărora le-a vorbit despre Codul Civil, tradus în franceză şi despre alte chestiuni la zi în materie de drept. “Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru studenţi de a vedea ce înseamnă să fii avocat şi ministru al justiţiei, contribuind şi la profilarea unei opţiuni pentru viitor”, a declarat conf. univ. dr. George Cristian Schin, organizatorul evenimentului.

Prezent la Galaţi, fostul ministru a lansat, la librăria Alexandria, şi noua sa carte: „Puterea Justiţiei şi Justiţia Puterii”, un volum ce conţine discursuri din perioada mandatelor ministeriale, interviuri şi articole de opinie, precum şi alte texte, nepublicate până în prezent, cu privire la agenda publică actuală din justiție, economie şi politică generală. Textele sunt însoţite de o amplă prefaţă în care autorul dezvăluie întâmplări inedite din timpul mandatului său, ce vizează relaţia cu partidele şi principalii decidenţi politici ai momentului, formarea şi căderea guvernelor, adoptarea Codurilor, interimatul de la ministerul de Externe, precum şi alte subiecte de interes public din perioada 2008-2012.

Lansarea a fost mediată de acelaşi George Schin şi de jurnalista şi scriitoarea Dana Potorac. “Am savurat cartea, am citit-o ca jurnalist, ca om care cunoaște foarte bine realitatea peisajului politic românesc. Am descoperit o viziune lucidă şi sinceră asupra istoriei recente și un scriitor savuros. Cartea este un volum document care ne ajută să vedem dincolo de aparenţe, scrisă de cel mai longeviv ministru al justiţiei, care a acoperit cinci guverne”, a spus, la lansare, Dana Potorac.

“Ca profesor şi practician pot spune că părţile cele mai apreciate din Codul Civil românesc, realizat în timpul mandatului său, tradus în franceză, sunt capitolele legate de Contracte şi Obligaţii, părţi la care fostul ministru a lucrat cel mai mult”, a precizat George Schin.

Citit 1016 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.