Întâlnirea Şcolilor de Teatru, în premieră, la Galaţi

Întâlnirea Şcolilor de Teatru, în premieră, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în colaborare cu Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard", organizează în această săptămână Întâlnirea Şcolilor de teatru, un eveniment în premieră la Dunărea de Jos, ce include spectacole cu intrare liberă pentru public şi workshopuri pentru studenţii din patru centre Universitare.

“Festivalul este o acţiune unică pe Galaţi, până acum, prin care ne dorim să promovăm imaginea Facultăţii, să creăm o punte de legătură şi comunicare între viitorii artişti, să ne inspirăm din modurile de predare a artei actorului unii de la ceilalţi şi să cunoaştem potenţialul tinerei generaţii. Vrem ca acesta să fie primul pas către alte proiecte mai mari, care vor implica Facultatea de Arte de la Galaţi,” a declarat conf. dr. Radu Horghidan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Deschiderea a avut loc ieri şi a fost urmată de un spectacol-maraton de patru ore, "Sentimentul unui sfârşit", un eseu performativ, gândit de Adrian Iclenzan, regizor şi profesor la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Astăzi, de la ora 19,00, în SB 03 din Campusul Ştiinţei, vor juca  tot tinerii studenţi din Târgu Mureş, de data aceasta cu piesa „Termen de garanţie”, sub bagheta lui Gavril Cadariu, regizor şi profesor la UATM. Miercuri, de la ora 19,00, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard” din Galați vor urca studenţii de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, cu piesa "12 oameni furioşi", coordonaţi de conf. Mircea Gheorghiu, iar joi, tot de la 19,00, pe aceeaşi scenă vor performa viitorii actori de la Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” din Iaşi, cu piesa "HAMlet IT BE", în regia lui Octavian Jighirgiu. Vineri, de ora 19,00, e rândul gazdelor să arate ce ştiu: studenţii anului III Actorie, din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vor prezenta spectacolul lor de licenţă "Angajare de clovn(i)", un studiu după piesa lui Matei Vişniec. În distribuţie vor fi: Eduard Nanu, Andrei Călina, Silviu Dobre şi Mihai Păun, iar coordonatorul proiectului este lector univ. dr. Adelaida Zamfira (Costache). Spectacolul va avea loc în Sala SB03 a Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu, din str. Domnească nr. 111. Cum intrarea este liberă pentru toată lumea în limita locurilor disponibile, pe toată durata festivalului, pasionaţii de teatru sunt aşteptaţi să împartă, alături de organizatori, bucuria, emoţia şi suspansul aduse pe scenă de studenţi.

Citit 1096 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2019 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.