Parteneriat între bunici şi nepoţi în săptămâna digitală (FOTO)

Parteneriat între bunici şi nepoţi în săptămâna digitală (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru că ne dorim să pregătim elevii în “meseria viitorului” şi pentru că ne plac provocările, în săptămâna 25 – 31 martie, elevii de la Şcoala nr. 29 Galați au fost ”digitali” aşa cum a propus campania: “Hai pe net!”, organizată la nivel naţional de Fundația EOS România.

Elevi din clasele a V-a au făcut „Primul Click” pe internet alături de bunici. Nepoții au avut șansa de a câștiga admirația bunicilor cu care au pornit la drum în lumea virtuală, printr-un simplu click. Perechi de bunici şi nepoţi au pătruns în laboratorul de informatică, unde am căutat împreună, pe internet, diverse informaţii, am proiectat pe tablă pașii care se parcurg pentru ajunge la ele. Un simpatic bunic ne-a povestit cum, în anii 60, utiliza "internetul": „Conectam două pahare cu aţă şi vorbeam cu vecinul prin reţea ca şi acum”. Am căutat, spre deliciul nepoţilor, reţete pentru clătite şi alte bunătăți, dar şi filmuleţe despre cum se realizează noduri pescăreşti sau noduri la cravată. Acasă, nepoţii i-au ajutat pe bunici să aplice cele învăţate.

O altă acţiune derulată a fost aceea în care elevii din clasele a VI-a şi a VII-a s-au pregătit pentru “meseria viitorului” avansând pe tărâmul programării vizuale cu ajutorul aplicației https://blockly-games.appspot.com/.

Elevii claselor a VIII-a au beneficiat din partea Fundaţiei EOS în mod gratuit de o licenţă de simulări, cu ajutorul căreia au putut cunoaște formatul, tipul de întrebări și cerințele unei certificări de competențe digitale pentru gimnaziu, la un standard internaţional.

Doi elevi din clasa a V-a, care s-au antrenat în cadrul Clubului de robotică ce se desfăşoară vinerea în şcoală, au lucrat alături de elevi din clasa a VI-a pe platforma de programare virtuală https://makecode.microbit.org/#editor.

Citit 2393 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.