Despre fake news în spaţiul mediatic şi cultural. Conferinţa internaţională la Galați

Despre fake news în spaţiul mediatic şi cultural. Conferinţa internaţională la Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Despre fake news în spaţiul mediatic şi cultural se va vorbi pe 17-18 mai la Galaţi, când Universitatea “Dunărea de Jos”, prin Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism al Facultăţii de Litere, alături de Asociaţia Română de Istoria Presei (ARIP) şi Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia", organizează a XI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale “Cultura şi presa în spaţiul european”.

Tema: "Reflectare, (de)formare şi fake news în spaţiul mediatic şi cultural" este de actualitate şi se adresează cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar, masteranzilor și doctoranzilor, cercetătorilor științifici, bibliotecarilor, jurnaliștilor şi studenţilor la specializarea Jurnalism. Invitaţi de seamă sunt: prof. dr. Gheorghe Onişoru, afiliat Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, istoric, fost preşedinte al CNSAS; Cristian Godinac, liderul Mediasind - Sindicatul Jurnaliştilor, care va vorbi despre codul deontologic al breslei şi Ioana Avădani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent, care le va prezenta studenţilor un workshop pe dezinformare şi verificarea informaţiilor. După plen, lector dr. Horia Mihai Bădău, de la Facultatea de Jurnalism şi Științele Comunicării, specialist pe social media, va modera un workshop pe tema eticii reţelelor sociale.

Pe secţiuni se va vorbi despre trolling şi fake news, propagandă, grupuri în social media care promovează moldovenismul, războiul electronic, dezinformarea în lumea contemporană şi altele. “Revoluţia digitală aduce cu ea dezordinea informaţională? Şi dacă da, ce va fi de aici încolo şi cum vom supravieţui acestei aşa-zise tehnocalipse? Cine mai spune adevărul, astăzi? Care este influenţa literaturii în evoluţia comunicării? Cum tratează contemporaneitatea pericolul lumii paralele? La aceste întrebări vom căuta răspunsuri şi soluții, în cadrul sesiunilor ştiinţifice ale Conferinţei "Cultura şi presa în spaţiul european". Vă invităm, aşadar, la o discuţie despre capacitatea omului de a (de)forma realitatea, pentru a o face accesibilă”, a explicat conf. dr. Cătălin Negoiţă, preşedintele ARIP şi organizatorul evenimentului. Tot el a precizat că specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere se bucură de prestigiu în lumea academică de profil, într-un top neoficial al manifestărilor academice pe jurnalism, Conferinţa de la Galaţi fiind pe locul III, după Bucureşti şi Cluj, alături de Oradea. Înscrierile se mai pot face până pe 30 aprilie, iar intrarea este liberă.

Citit 1170 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.