Elevii claselor a II-a susţin Evaluarea naţională

Elevii claselor a II-a susţin Evaluarea naţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

5.050 de elevi gălăţeni din clasele a II-a vor susţine astăzi, 7 mai, proba scrisă la limba română din cadrul Evaluărilor Naţionale pentru clasele mici. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai.

Proba va începe la ora 9,00, iar elevii vor susţine examenele în sălile de clasă unde învață de obicei. Testele pentru elevii claselor a II-a vor dura 30 de minute.

Seria evaluărilor vor continua cu elevii din clasele a IV-a, după următorul calendar: limba română - 14 mai şi matematică - 15 mai. Elevii claselor a VI-a or susţine evaluarea în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii). Sunt 4.729 de elevi de clasa a IV-a şi 4.944 de-a VI-a în judeţul Galaţi.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult şapte zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează şi nu se trec în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Citit 1218 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.