Patru medalii de aur pentru Galaţi la naţionala de Fizică

Patru medalii de aur pentru Galaţi la naţionala de Fizică
Un an cu rezultate de excepţie
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Colecţie frumoasă de premii, medalii şi menţiuni au obţinut anul acesta elevii gălăţeni calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de Fizică. Dintre cei 16 elevi calificaţi în lotul judeţean, 13 s-au întors acasă cu câte o distincţie.

Remarcabilă este prestaţia elevilor de la clasele profesoarei Cătălina Caragea de la CNVA, cea care a însoţit de altfel şi lotul la Olimpiada Naţională. Jumătate din lotul judeţean - opt elevi - au fost de la clasele sale şi toţi au primit câte o diplomă.

Galaţiul a câştigat anul acesta patru Medalii de aur, trei dintre premianţi fiind de la clasele Cătălinei Caragea:  Emanuel Mendelsohn, Luca Rascarachi şi Radu Tulei. Emanuel Mendelsohn şi Luca Rascarachi au prins şi podium, cu câte un Premiu al II-lea, performanţă care se obţine destul de greu. Medalie de aur a câştigat şi deja multipremiata olimpică Daria Hărăbor, elevă la CNVA, (profesoară Daniela Domnişoru). Daria a primit şi o Menţiune de la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Elevii gălăţeni au primit şi două Medalii de argint, ambele pentru CNVA: Alexandru Momoiu, distins şi o Menţiune MEN (profesoară Cătălina Caragea) şi Alex Dumitriu (profesor Onuţ Atanasiu).

Cinci Medalii de bronz au luat drumul Galaţiului: patru pentru elevii de la CNVA - Laurian Iacob, Andreea Lupaşcu (ambii de la clasele profesoarei Cătălinei Caragea), Vlad Radu (profesoară Daniela Domnişoru), Diana Stăncic (profesor Onuţ Atanasiu) şi una pentru Lazăr Dragoş, de la Şcoala nr. 29, profesoară Elena Seciu. Lista distincţiilor se încheie cu două Menţiuni de onoare pentru Maria Matei şi Andrei Maftei, ambii de la CNVA (profesoară Cătălina Caragea).

"Vreau ca elevii mei să iubească fizica"

Despre cum s-a ajuns la aceste rezultate de excepţie, dar şi despre organizarea olimpiadei de anul acesta ne-a vorbit profesoara Cătălina Caragea: "Nu am muncit la clasă doar pentru performanţă. Mi-am dorit ca elevii mei să iubească fizica. Am încercat să-i apropii prin joc şi prin experimente de această disciplină îţi explică, de fapt, cum funcţionează lumea în care trăieşti. Pe de altă parte, cu elevii calificaţi în lot, am muncit foarte mult. Inclusiv în vacanţa de iarnă. Am beneficiat şi de înţelegerea conducerii, mai ales a directorului adjunct, Onuţ Atanasiu care n-a pus la dispoziţie un laborator bine dotat. Ar mai fi de adăugat că organizarea Olimpiadei de către cei din Târgovişte a fost fără reproş, condiţiile au fost foarte bune, iar oraşul este o poezie", a mai adăugat Cătălina Caragea.

Citit 8386 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.