Ambasadorul Germaniei, la CNVA

Ambasadorul Germaniei, la CNVA
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luni, 13 mai, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” a fost gazda unei întâlniri speciale, avându-l ca invitat pe ambasadorul Germaniei în România, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt. Derulată timp de o oră în limbile română, engleză și germană, întâlnirea s-a desfăşurat, în amfiteatrul „Ion Tohăneanu”, într-o atmosferă destinsă şi provocatoare, sub semnul problemelor de actualitate din politica românească și internațională.

Diplomatul a conferenţiat pe marginea unor teme de interes general: viitorul Europei, diversitatea culturală şi alegerile europarlamentare, apoi, prin intermediul dialogului, liceenilor li s-a oferit oportunitatea de a-şi exersa abilităţile lingvistice.

Elevii, obişnuiţi cu astfel de subiecte şi datorită participării anuale la sesiunile interregionale GalMUN (conferinţe organizate în cadrul şcolii, în care se simulează dialoguri politice ale lumii moderne), au avut ocazia să adreseze întrebări privitoare la evenimentele politice contemporane, dar au fost supuse analizei şi idei referitoare la acţiuni culturale care întăresc uniunea statelor membre UE.

Evenimentul a fost primit cu mult interes de către elevii şi profesorii CNVA, care au apreciat promovarea principiilor europene în rândul tinerilor.

Citit 2370 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.