Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cu o zi sau două înainte de susţinerea probelor de aptitudini pentru liceele vocaţionale şi a testelor de limba străină pentru clasele bilingve, Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care amână susţinerea acestor examene cu aproape o lună. În plină desfăşurare a înscrierilor pentru aceste probe, directorii instituţiilor care le organizează au fost bulversaţi total.

"Nici nu ştiam ce să facem. Noroc că ne-am gândit ca totuşi să primim dosarele depuse de părinţi la primele ore ale dimineţii. Mi-a spus că noul ordin nu poate fi valabil atâta vreme cât nu e publicat în Monitorul Oficial. Acum jumătate de oră mi s-a comunicat şi oficial că ordinul cu amânarea probelor nu este valabil şi că trebuie să facem în continuare înscrierile. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă eu nu mai aş mai fi primit dosarele?", se întreabă retoric un director de liceu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declară cu seninătate că un ordin nu poate fi aplicat dacă nu apare în Monitorul Oficial şi că înscrierile merg mai departe după vechea planificare, dar nu explică de ce instituţia pe care o conduce emite peste noapte hârtii care să bulverseze elevii, părinţii şi profesorii implicaţi în admiterea de anul acesta.

"Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine", au reacţionat marți, 14 mai 2019, reprezentanţii Federaţiei Sindicale "Spiru Haret".

Părinţi plimbaţi cu dosarele în braţe între centrele de examen

Mai mult decât atât, la Galaţi, părinţii elevilor care susţin azi testele de limbă engleză s-au plimbat cu dosarele în braţe între cele două centre de examen, CNMK şi CNVA. "Am încercat să depun dosarul la Colegiul "Mihail Kogălniceanu" şi nu mă lasă gardianul să intru în curte", ni s-a plâns marți un părinte.

Am luat legătura cu directoarea-adjunctă a colegiului, Dana Bălăuţă, care ne-a lămurit cumva situaţia: "Avem deja 300 de candidaţi înscrişi şi nu putem să primim mai mulţi. Nu avem nici săli şi nici profesori. E aceeaşi situaţie ca anul trecut. Am anunţat-o pe doamna inspectoare de limba engleză că le cerem părinţilor să se ducă să-i înscrie la CNVA. Am pus şi afiş pe geam", ne-a explicat directoarea-adjunctă.

Ca şi cum părinţii elevilor care dau admiterea anul acesta ar fi ştiut de păţania celor de anul trecut. Sau ca şi cum organizarea proastă de anul trecut ar fi o scuză pentru faptul că şi anul acesta părinţii au fost plimbaţi cu dosarele în mână între cele două centre de examen.

Citit 2505 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.