Premii de 20.000 de euro pentru idei de afaceri. Workshop adresat tinerilor

Premii de 20.000 de euro pentru idei de afaceri. Workshop adresat tinerilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tinerii care doresc să înceapă o afacere sunt aşteptaţi astăzi, în intervalul 17,00-20,00, la Atelierul de antreprenoriat "Future Makers", un workshop de idei de business care oferă şapte premii în valoare de 20.000 de euro. Acţiunea este organizată de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, prin Societatea Antreprenorială Studenţească şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în colaborare cu Future Makers.

Prezentarea se adresează tinerilor care sunt în căutare de idei de afaceri funcţionale, vor să afle mai multe despre instrumentele utile în dezvoltarea unui model de business, vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat. Evenimentul va avea loc în sala 17 de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi va fi precedat de o prezentare a Alinei Burlacu, reprezentant al Global Shapers Bucharest Hub şi Community Manager & Summit Coordinator în cadrul Fundaţiei Romanian Business Leaders. Participarea la atelier este gratuită.

Apoi, cei interesaţi trebuie să se înscrie pe site-ul www.futuremakers.ro până pe 2 iunie. Vor fi selectate 50 de idei finaliste care, timp de 3 luni, vor intra în programul de incubare, unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. Adică vor fi puse în legătură cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi cu mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor susţine prezentări în faţa unui juriu, iar cele mai bune şapte dintre ele vor fi premiate.

“În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar unu la sută o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să îşi testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine şi conexiuni internaţionale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte ţări îi vor ajuta pe mulţi dintre ei să aibă curaj să le pornească şi să rămână în ţară să le construiască. Competiţiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaționale, pregătesc 2.000 de tineri pe an, în parteneriat cu șase universități și 20 de organizații de tineri”, a spus Oana Țoiu, fondator Social Innovation Solutions.

Programul este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social şi de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de oraşe.

Citit 1474 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.