Ecotrophelia 2019 a intrat în linie dreaptă

Ecotrophelia 2019 a intrat în linie dreaptă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor concurează la faza naţională Ecotrophelia 2019, ce se va organiza la Galaţi, cu patru produse eco-inovative.

Primul, Purple Lavania, este un ingredient multifuncţional obţinut din extract de orez negru şi ulei de lavandă, folosit drept colorant şi furnizor de arome în industria alimentară, de cofetărie şi patiserie. Echipa profesorilor care a lucrat la acest proiect este formată din: şef lucrări Cristian Dima, prof. dr. Nicoleta Stănciuc şi conf. dr. Maricica Stoica.

Al doilea, Hemp Mini-Meal, este o gustare destinată vegetarienilor, în care pateul şi biscuitele sunt realizate cu făină de cânepă, apreciată de specialişti pentru aminoacizii săi. Echipa care propune acest produs este coordonată de şef lucrări Eugenia Mihaela Pricop, şef lucrări Octavian Baston şi conf. dr. Daniela Ionela Istrati.

Al treilea produs, Mayogold, este o maioneză vegetală row vegan, pe bază de macerat de flori de crăiţă, prin care se încearcă să se demonstreze beneficiile maceratelor de flori în colorarea şi stabilizarea unor emulsii. Responsabil de proiect: şef lucrări Maria Cristiana Garnai.

Ultima, FREEform, poate fi considerată un produs, dar şi o bază pentru crearea diverselor aperitive. Practic, din cojile şi resturile obţinute de la ţelină, sfeclă, roşie şi morcov, în urma stoarcerii sucului, se obţine o făină, care e baza unui aluat din care se fabrică suporturile pentru aperitive.

"Speranţele noastre sunt mari, vrem din nou locul I, potenţial este, aşa că aşteptăm să vedem cum va aprecia juriul strădania echipelor", a declarat prof. dr. ing. Camelia Vizireanu, decanul S.I.A.

Ecotrophelia se va organiza la Galaţi în intervalul 29-31 mai, în corpul D al Facultăţii de Inginerie, de către Asociaţia Specialiştilor de Industria Alimentară din România, din învăţământ, cercetare şi producţie şi S.I.A.

Anul trecut, echipa studenţilor gălăţeni a trecut de faza naţională şi a adus de la Paris medalia de aur, pentru prima dată în istoria României, pentru Whoopy Ice - îngheţata pe bază de zer delactozat.

Citit 2242 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.