Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

60 de consilieri în carieră atât din mediul universitar cât şi din preuniversitar au participat, în intervalul 16-18 mai, la un schimb de experienţă în domeniu. Proiectul iniţiat de prorectorul Ştefan Baltă a presupus organizarea mai multor dezbateri cu specialişti din Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Tulcea, Constanţa, Craiova, Bucureşti şi Braşov. În cadrul evenimentului, au fost realizate mai multe sesiuni de instruire, dar şi discuţii privind legislaţia naţională şi modul cum poate fi aceasta îmbunătăţită pentru a veni în sprijinul elevilor şi al studenților. “Noi avem un astfel de centru, care funcţionează cu adevărat de trei ani şi presupune nu doar consiliere şi orientare în carieră, ci şi consiliere psihologică. Am avut studenţi care au venit să stea de vorbă cu psihologul angajat al Universităţii pe diverse subiecte, care nu aveau legătură cu traseul profesional. Şi e foarte bine că se întâmplă lucrul acesta. Un astfel de centru e esenţial la nivelul oricărei unităţi de învăţământ superior, ba chiar cred că ar fi bine ca orientarea în carieră să înceapă din preuniversitar”, a declarat conf. dr. Ştefan Baltă, prorectorul Universităţii. UDJG a implementat în ultimii ani mai multe proiecte menite să sprijine consilierea şi orientarea studenţilor în carieră, cu scopul unei mai bune integrări pe piaţa muncii. În plus, se doreşte reducerea abandonului şcolar în primul an de facultate şi dobândirea de competenţe în comunicare şi dezvoltare personală.


Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro