”Politici educaționale și incluziune socială”

”Politici educaționale și incluziune socială”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați derulează, începând cu luna aceasta, proiectul ”Profesori competenți în școli incluzive. Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare în mediile educaționale defavorizate din Regiunea Sud-Est”.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competențelor profesionale pentru 120 de cadre didactice și personal managerial, în vederea creșterii gradului de calitate și inovare a serviciilor educaționale, facilitarea incluziunii școlare și reducerea abandonului în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din medii educaționale defavorizate ale județului Galați: Școala Gimnazială Specială ″Constantin Pufan″ Galați, Școala Profesională Specială ″Emil Gârleanu″ Galați, Școala Gimnazială Specială ″Constantin Păunescu″ Tecuci, Școala Gimnazială ″Ion Petrovici″ Tecuci, Școala Gimnazială Nr. 1 Sat Slivna, comuna Berești-Meria.

Una dintre întâlnirile din proiect a avut loc, luna aceasta, la Școala Gimnazială ”Ion Petrovici” Tecuci. Unitățile școlare din grupul-țintă i-au avut ca invitați pe profesorul Nica Maricica, preşedintele filialei Tecuci a Asociaţia mediatorilor rromi din România, consilierul Gheorghe Militici, Ioan Petrișor, președinte al Asociației rromilor ”Inimă de rrom”, col. Hogea Gheorghiță, președintele filialei Galați a Crucii Roșii Române, Bizo Vasilica și Căruntu Maria, voluntare ale fundației ”Inimă de Copil”, psiholog Florea Gabriela Mihaela, din cadrul Asociației ”Cercul prieteniei”.

A urmat lucrul pe echipe formate din cadre didactice din mai multe unități și din invitați, care au fost provocați să găsească soluții la problemele școlilor și să conceapă direcții de acțiune (manageriale, proiective și sociale), astfel încât incluziunea școlară și nesegregarea să reprezinte un jalon al viitoarei lor dezvoltări instituționale.

Citit 1227 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.