Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Elevii de clasa a VIII  se pot înscrie, începând de astăzi, 3 iunie, la examenul de Evaluare Națională. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierea durează până pe 7 iunie, zi în care absolvenţii de gimnaziu vor termina cursurile. Pot susţine examenul din cadrul Evaluării Naţionale 2019 atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular. Examenul va debuta pe 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca pe 20 iunie să aibă loc testul la Matematică. Pe 25 iunie, până în ora 12,00, trebuie afişate rezultatele iniţiale. În aceeaşi zi, între orele 14,00 şi 20,00, candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezultatele după recorectarea tezelor vor fi făcute publice pe 29 iunie. Ponderea la admiterea la liceu a notelor de la Evaluarea Naţională este 80 la sută, restul de 20 la sută fiind reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Citit 640 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 18:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro