178 de locuri speciale la liceu pentru romi. ÎNSCRIERI

178 de locuri speciale la liceu pentru romi. ÎNSCRIERI

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
3 comentarii

Săptămâna aceasta, până pe 14 iunie, se fac înscrieri pentru locurile speciale de la liceu pentru romi, la secretariatele unităţilor de învăţământ unde elevii respectivi au absolvit clasa a VIII-a. Dosarul trebuie să cuprindă cerere, copie legalizată după buletin sau certificatul de naştere, foaie matricolă cu media generală din gimnaziu, fişă medicală şi o recomandare din partea preşedintelui unei organizaţii a romilor, care să ateste că respectivul candidat aparţine acestei etnii. Ulterior urmează să fie adusă la dosar şi adeverinţa cu notele obţinute la Evaluarea Naţională.

Dosarele de înscriere vor fi aduse de reprezentanţii şcolilor la ISJ, pe 4 şi 5 iulie, între orele 10,00 - 13,00, urmând ca repartizarea să se facă în şedinţă publică, pe 9 iulie, începând cu ora 10,00, la Liceul Tehnologic de Marină.

Conform planului de şcolarizare afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost alocate 178 de locuri speciale la liceu pentru romi şi 59 de locuri la şcolile profesionale.

Citit 775 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 19:11

3 comentarii

 • postat de Akbar Joi, 13 Iunie 2019 20:39 5.13.130.*** Link la comentariu
  0
  6

  Cum adica locuri speciale ? Examenul e examen, ce conteaza din ce etnie sau grup majoritar sau minoritar faci parte ? Asta e discriminarea majoritatii. Ce le lipseste copiilor de rromi ? Nimic. Atunci, burta pe carte...
  Adica, copii romanilor sa invete pe rupte, iar romii sa-si bage plodurile acolo unde au chef...
  De ce nu se aloca si locuri pentru greci, tatari, sarbi sau alte minoritati ?
  La angajare romii au intaietate ? Nu. Atunci de ce ar avea la examene ?

  Raportează
 • postat de Viitor licean, cu siguranţă! Miercuri, 12 Iunie 2019 09:46 82.137.12.*** Link la comentariu
  1
  9

  Şi eu vreau să fiu rom .......!!!!!

  Raportează
 • postat de Mariana Miercuri, 12 Iunie 2019 07:40 109.103.134.*** Link la comentariu
  1
  17

  E de notorietate faptul ca a devenit o afacere eliberarea acestor adeverinte de rom pe bani grei.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro